habitatge públic
de lloguer
a les casernes
Els joves del dejuni de Sant Andreu finalitzen la seva protesta amb una festa - Jaume Ventura.
La Vanguardia 20/08/04


"suposem que ha quedat clar a l'Ajuntament de Barcelona que anem a per totes, que no ens rendirem així com així".

Tres joves que des del dilluns es mantenien en dejú en protesta pel nou ús urbanístic de les antigues casernes de Sant Andreu van acabar ahir la seva protesta. Els nois han acabat l'acció sense problemes.

Una petita festa va posar fi a l'acte reivindicatiu, a la qual van assistir una trentena d'amics i simpatitzants de les dues joves i el noi que han estat quatre dies alimentant-se només amb aigua amb sucre i aigua amb llimona. Es va servir gaspatxo i brou per a tots els assistents, però els fins ahir manifestants no ho van poder provar a causa d'haver estat tants dies sense ingerir cap aliment sòlid. "El que demanem amb aquesta actuació és que es destinin el 100% dels habitatges nous que van a construir en el solar de les antigues casernes a la venda per a joves i persones majors més necessitades, en comptes de fer pisos de 360.000 euros que tenen planejats", va destacar un dels manifestants.

Xavier Gómez, membre de Grup Casernes per Sant Andreu, va afirmar que amb la mesura "suposem que ha quedat clar a l'Ajuntament de Barcelona que anem a per totes, que no ens rendirem així com així". Gómez, a més, va recordar que "primer va haver una manifestació de més de dues mil persones quan es va conèixer l'acord, després vam fer una gran festa infantil i més tard ens vam concentrar enfront de l'Ajuntament en altra gran protesta".

Cal recordar que, a part de demanar que el 100% dels habitatges siguin de titularitat pública, els veïns de Sant Andreu reclamen que es construeixi un Centre d'Atenció Primària, una escola que substitueixi els barracots que s'han previst de cara a setembre i algun parc. A més, protesten per la futura construcció d'una "macrocomisaría dels Mossos d'Esquadra que ningú ha demanat i la utilitat de la qual es qüestiona".

imatges del Dejuni Per Les Casernes

tornar a la pàgina d'aquesta opinió

text original en espanyol

Los jóvenes del ayuno de Sant Andreu finalizan su protesta con una fiesta

Tres jóvenes que desde el lunes se mantenían en ayuno en protesta por el nuevo uso urbanístico de los antiguos cuarteles de Sant Andreu acabaron ayer su protesta. Los chicos han acabado la acción sin problemas.

Una pequeña fiesta puso fin al acto reivindicativo, a la que asistieron una treintena de amigos y simpatizantes de las dos jóvenes y el chico que han estado cuatro días alimentándose sólo con agua con azúcar y agua con limón. Se sirvió gazpacho y caldo para todos los asistentes, pero los hasta ayer manifestantes no lo pudieron probar a causa de haber estado tantos días sin ingerir ningún alimento sólido. "Lo que pedimos con esta actuación es que se destinen el 100% de las viviendas nuevas que van a construir en el solar de los antiguos cuarteles a la venta para jóvenes y personas mayores más necesitadas, en vez de hacer pisos de 360.000 euros que tienen planeados", destacó uno de los manifestantes.

Xavier Gómez, miembro de Grup Casernes per Sant Andreu, afirmó que con la medida "suponemos que ha quedado claro al Ayuntamiento de Barcelona que vamos a por todas, que no nos rendiremos así como así". Gómez, además, recordó que "primero hubo una manifestación de más de dos mil personas cuando se conoció el acuerdo, después hicimos una gran fiesta infantil y más tarde nos concentramos frente al Ayuntamiento en otra gran protesta".

Cabe recordar que, aparte de pedir que el 100% de las viviendas sean de titularidad pública, los vecinos de Sant Andreu reclaman que se construya un Centro de Atención Primaria, una escuela que sustituya los barracones que se han previsto de cara a setiembre y algún parque. Además, protestan por la futura construcción de una "macrocomisaría de los Mossos d'Esquadra que nadie ha pedido y cuya utilidad se cuestiona".

interNOSTRUM
Tornar
AJStA
Assemblea de Joves de St. Andreu
JOC
Joventut Obrera Cristiana
ACO
Acció Catòlica Obrera
MCJ
Moviment Cristià de Joves
A.VV.
Sant Andreu de Palomar
Casernes de Sant Andreu
Fòrum STAP
webstap@sant-andreu.com
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP