habitatge públic
de lloguer
a les casernes
Tres joves inicien un dejuni de tres dies per a demanar habitatge social en les casernes
-Jaume Ventura
La Vanguardia 17/08/04


Pisos protegits i equipaments socials per al 'barri' són les demandes dels joves del dejuni.

El dejuni dels tres joves que protesten pel nou pla urbanístic per als terrenys de les antigues casernes de Sant Andreu ja ha començat. Els protagonistes van rebre ahir als mitjans on estava la farmàcia militar, punt en el qual romandran fins demà, i van aprofitar per a titllar a l'Ajuntament de Barcelona de "mentider i deslleial" per "fer barracots en comptes d'escoles, imposar una macrocomissaria dels Mossos d'Esquadra que ningú havia demanat o intentar colar-nos que els equipaments socials són grans centres comercials i pisos de 360.000 euros en comptes de parcs i un centre d'atenció primària"

Un company dels protestants, va relatar la relació que ha hagut històricament entre el Consistori barceloní i el 'barri' de Sant Andreu, que, segons ells, els ha perjudicat sempre: "L'Ajuntament ens ha damnificat per haver-se annexionat l'antic poble fa 107 anys. Ha donat igual si l'alcalde era republicà, franquista o socialista, el resultat sempre era el mateix: Sant Andreu sortia escaldat. Vàrem plantar cara amb els projectes de la Rambla, el tanatori i Can Fabra, i ara farem el mateix i ens sortirem amb la nostra", van avisar.

El secretari de la federació d'associacions de veïns de Barcelona, Joan García, va estar present en l'acte per a deixar constància del suport que la FAVB dóna als nois.

García va aprofitar per a ironitzar: "És absurd protestar per això, perquè els polítics van prometre que instal·lacions militars que estiguessin obsoletes o sense utilitzar servirien per a resoldre el problema de l'habitatge. Han fet just el contrari: projectar pisos inassequibles i grans comissaries". La FAVB, a més, protegeix la demanda de fer el 100% dels habitatges prevista de règim protegit i demanen a Clos "que construeixi els equipaments que va prometre fa un any".

Els joves van qualificar la seva dràstica mesura de protesta de "necessària per a Sant Andreu" i amenacen amb arribar a una vaga de fam indefinida si l'Ajuntament no reconsidera la seva postura.

imatges del Dejuni Per Les Casernes

tornar a la pàgina d'aquesta opinió
l'entrecomillat i la cursiva de la paraula 'barri' són de la WEB STAP

text original en espanyol

Tres jóvenes inician un ayuno de tres días para pedir vivienda social en los cuarteles

Pisos protegidos y equipamientos sociales para el 'barrio' son las demandas de los jóvenes del ayuno.

El ayuno de los tres jóvenes que protestan por el nuevo plan urbanístico para los terrenos de los antiguos cuarteles de Sant Andreu ya ha empezado. Los protagonistas recibieron ayer a los medios donde estaba la farmacia militar, punto en el que permaneceran hasta mañana, y aprovecharon para tachar al Ayuntamiento de Barcelona de "mentiroso y desleal" por "hacer barracones en vez de escuelas, imponer una macrocomisaría de los Mossos d'Esquadra que nadie había pedido o intentar colarnos que los equipamientos sociales son grandes centros comerciales y pisos de 360.000 euros en vez de parques y un centro de atención primaria"

Un compañero de los protestantes, relató la relación que ha habido históricamente entre el Consistorio barcelonés y el 'barrio' de Sant Andreu, que, según ellos, les ha perjudicado siempre: "El Ayuntamiento nos ha damnificado por haberse anexionado el antiguo pueblo hace 107 años. Ha dado igual si el alcalde era republicano, franquista o socialista, el resultado siempre era el mismo: Sant Andreu salía escaldado. Plantamos cara con los proyectos de la Rambla, el tanatorio y Can Fabra, y ahora haremos lo mismo y nos saldremos con la nuestra", avisaron.

El secretario de la federación de asociaciones de vecinos de Barcelona, Joan García, estuvo presente en el acto para dejar constancia del apoyo que la FAVB da a los chicos.

García aprovechó para ironizar: "Es absurdo protestar por esto, porque los políticos prometieron que instalaciones militares que estuvieran obsoletas o sin utilizar servirían para resolver el problema de la vivienda. Han hecho justo lo contrario: proyectar pisos inasequibles y grandes comisarías". La FAVB, además, respalda la demanda de hacer el 100% de las viviendas prevista de régimen protegido y piden a Clos "que construya los equipamientos que prometió hace un año".

Los jóvenes calificaron su drástica medida de protesta de "necesaria para Sant Andreu" y amenazan con llegar a una huelga de hambre indefinida si el Ayuntamiento no reconsidera su postura.

interNOSTRUM
Tornar
AJStA
Assemblea de Joves de St. Andreu
JOC
Joventut Obrera Cristiana
ACO
Acció Catòlica Obrera
MCJ
Moviment Cristià de Joves
A.VV.
Sant Andreu de Palomar
Casernes de Sant Andreu
Fòrum STAP
webstap@sant-andreu.com
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP