habitatge públic
de lloguer
a les casernes
Fan tres dies de dejuni
per reclamar pisos protegits al solar de les antigues casernes de Sant Andreu
- David Marín.
El Punt 17/08/04


Acusen l'Ajuntament de Barcelona d'haver-hi beneït una «topinada especulativa».

L'Eli, la Mireia i el Carles van començar ahir tres dies de dejuni. Fins dijous al migdia només prendran aigua amb sucre i algun suc natural de llimona i taronja. S'han instal·lat en un racó de l'enorme solar que ha quedat buit després de l'enderroc de les antigues casernes militars de Sant Andreu, a Barcelona. Pertanyen al Grup Sant Andreu per les Casernes, que agrupa diverses entitats que reclamen que el miler de pisos que s'alçaran al solar siguin públics i de lloguer.

En Carles Blanch ja sap el que és no menjar durant uns quants dies seguits. Ho va fer l'any 1999 amb motiu d'una tancada a Correus. «Van ser cinc dies i cada nit teníem la policia que venia a treure'ns a cops. Al cap d'unes hores ja hi tornàvem a ser.» Amb aquesta acció, el Grup Sant Andreu per les Casernes ha elevat el to de les reivindicacions. «Jo no faré dejuni, però si després d'això tot continua igual serem molts més els que ens tornarem a trobar aquí», va proclamar el portaveu del grup, Xavier Gómez.

El grup s'oposa a l'acord urbanístic que van signar al mes de febrer el Ministeri de Defensa com a titular de les casernes, el Consorci de la Zona Franca com a comprador dels terrenys i l'Ajuntament de Barcelona, que renunciava al seu dret inicial de compra d'un dels solars i avalava la construcció d'un miler de pisos, la meitat dels quals a preu lliure i els altres sotmesos a algun tipus de protecció social. El grup, que reuneix les dues principals assocacions de veïns de la zona i altres entitats juvenils i comercials, defensa la gestió pública de tots els pisos que s'hi facin, en règim de lloguer econòmic per als joves i la gent gran de Sant Andreu, i també el desenvolupament totalment públic de la peça d'equipaments. «No volem ni hotel ni centre comercial, això eren terrenys públics i no pot ser que fins i tot l'administració hi vulgui especular», va dir Gómez.

El regidor del districte de Sant Andreu, Jordi Hereu, va manifestar en una audiència pública que veu amb bons ulls la construcció d'un hotel, que ajudaria al desenvolupament econòmic de la zona.

imatges del Dejuni Per Les Casernes

tornar a la pàgina d'aquesta opinió
l'entrecomillat i la cursiva de la paraula 'barri' són de la WEB STAP
Tornar
AJStA
Assemblea de Joves de St. Andreu
JOC
Joventut Obrera Cristiana
ACO
Acció Catòlica Obrera
MCJ
Moviment Cristià de Joves
A.VV.
Sant Andreu de Palomar
Casernes de Sant Andreu
Fòrum STAP
webstap@sant-andreu.com
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP