habitatge públic
de lloguer
a les casernes
Zapatero anuncia que la despesa en vivenda augmentarà el 32% - .
El Periódico 11/08/04


• El pressupost del 2005 destinarà el 25% més a educació i el 7% a obres
Els pressupostos de l'Estat del 2005 recolliran un increment de la despesa pública en vivenda del 32%.


Els pressupostos de l'Estat del 2005 recolliran un increment de la despesa pública en vivenda del 32%.D'aquesta manera es convertirà en una de les prioritats del Govern, segons ha anunciat el president, José Luis Rodríguez Zapatero.

En una entrevista concedida al diari El Sol de México que recull Europa Press, el cap de l'Executiu qualifica de "repte social" prioritari per al Govern facilitar l'accés a la vivenda de les famílies que tenen les rendes més baixes i, especialment, dels joves, que suposen el 80% de la demanda. Zapatero ressalta que és del tot necessari impulsar el lloguer, perquè Espanya és el país de la Unió Europea on hi ha menys vivenda amb aquest règim i on és més car perquè el propietari té poques garanties. "L'Estat farà una política d'aval, d'assegurament, i ajudarem especialment els joves perquè puguin llogar", sosté.

MESURES URGENTS
El pla de xoc aprovat pel Govern suposa una inversió de 180 milions d'euros, un 30% més de despesa en vivenda i gairebé un 50% més d'actuacions en favor de la vivenda de protecció pública, va subratllar Zapatero.


Els altres dos capítols que l'Executiu espanyol considera absolutament prioritaris als Pressupostos que presentarà passat l'estiu són el d'educació, recerca i innovació, que registrarà un augment de la despesa del 25%, i de la inversió pública en infraestructures, que creixerà un 7% respecte als comptes públics de l'any 2004 dissenyats per l'anterior Govern del PP.

"Retallarem partides que, segons la meva opinió, pot retallar un Govern. S'han acabat les campanyes de propaganda", va afirmar Zapatero. Segons ell, l'economia espanyola té un horitzó de creixement raonable per sobre del 2,5% (la previsió oficial per a aquest any és del 2,8%) i això garanteix un creixement de l'ocupació sostingut i ingressos públics per fer polítiques socials i d'igualtat d'oportunitats.

Preguntat sobre el dèficit ocult del 0,78% del producte interior brut (PIB), va assenyalar que n'hi ha una part que ha d'aflorar i computar-se dins del dèficit, i una altra que més o menys ja hi està inclosa.

tornar a la pàgina d'aquesta opinió
Tornar
AJStA
Assemblea de Joves de St. Andreu
JOC
Joventut Obrera Cristiana
ACO
Acció Catòlica Obrera
MCJ
Moviment Cristià de Joves
A.VV.
Sant Andreu de Palomar
Casernes de Sant Andreu
Fòrum STAP
webstap@sant-andreu.com
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP