habitatge públic
de lloguer
a les casernes
Les ajudes als pisos protegits pugen a 16.000 € - Max Jiménez Botias
El Periódico 31/07/04


• El Govern dedicarà 120 milions d'euros a l'any per facilitar l'accés a la vivenda • Les cases de preu concertat costaran un 30% menys que les del mercat lliure

Els promotors que construeixin vivenda de protecció oficial (VPO) destinada al lloguer rebran ajudes de la Generalitat d'entre 8.000 i 16.000 euros (d'entre 1,3 i 2,6 milions de pessetes) per cada pis. Així mateix, la urbanització de sòl per crear patrimoni públic destinat a la construcció de vivenda protegida per a la compra rebrà ajudes de 2.000 euros per pis.

El conseller de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat, Salvador Milà, va donar a conèixer ahir les mesures que proposarà al Govern per desenvolupar a Catalunya el pla de xoc del Ministeri de Vivenda aprovat recentment. La Generalitat haurà de donar via lliure entre els mesos de setembre i desembre vinents a dos decrets i una llei de mesures urgents en què s'inclouen aquestes iniciatives.

Habitatge també proposarà l'aprovació de la nova figura de vivendes de preu concertat, que tindrà un preu superior entre el 20% i el 50% del preu de la vivenda protegida, però haurà de ser, com a mínim, un 30% inferior al del mercat lliure. Així mateix, s'hi afegeixen ajudes per a la promoció de vivendes en règim especial per als sectors més desafavorits.

PLA AUTONÒMIC
La Generalitat destinarà gairebé 120 milions d'euros (19.966 milions de pessetes) als plans autonòmics de vivenda, inclosos els programes de rehabilitació que es posaran en marxa. D'aquesta xifra, uns 20 milions correspondran a les aportacions de l'Estat, encara que segons la directora general de Vivenda, Carme Trilla, "s'està negociant que aquesta dotació s'incrementi en un 20%", Milà va precisar que les mesures aprovades pel Govern central s'aplicaran "amb criteris propis". Així, va comentar que ha proposat a Madrid modificar les zones catalanes on s'han d'aplicar els nous mòduls de protecció oficial. També va recordar que el grau de compliment del pla de vivenda 2002-2005 es troba en un grau d'execució elevat.



tornar a la pàgina d'aquesta opinió
Tornar
AJStA
Assemblea de Joves de St. Andreu
JOC
Joventut Obrera Cristiana
ACO
Acció Catòlica Obrera
MCJ
Moviment Cristià de Joves
A.VV.
Sant Andreu de Palomar
Casernes de Sant Andreu
Fòrum STAP
webstap@sant-andreu.com
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP