habitatge públic
de lloguer
a les casernes
Una auditoria descobreix que Adigsa té 1.036 pisos socials sense adjudicar - .
AVUI 31/07/04


El govern ajudarà amb 16.000 euros per pis els promotors que facin habitatge de lloguer protegit.
Milà denuncia diverses irregularitats en l'empresa pública durant el govern de CiU
.

Una auditoria interna realitzada a l'empresa pública Adigsa ha posat de manifest que 1.036 habitatges protegits de tots els que administra aquesta empresa pública estan sense adjudicar. D'aquests pisos protegits, 544 són a Barcelona, 253 a Tarragona, 136 a Lleida i 103 a Girona. Així, el conseller de Medi Ambient i Habitatge, Salvador Milà, va denunciar ahir presumptes irregularitats en aquesta empresa durant l'etapa del govern de CiU. Concretament, Milà va dir que Adigsa "adjudicava contracte d'obres sense licitació pública", de vegades a través de "contractes verbals". Per Milà, la situació amb la qual s'ha trobat és "difícil i pèssima", i assegura que l'empresa pública va realitzar "operacions" al marge dels "processos ordinaris".

Segons el conseller, alguns promotors han dit: "He arreglat aquests pisos perquè m'ho va dir el senyor X", en al·lusió a un encàrrec verbal de persones concretes. Davant d'aquesta situació, Adigsa, que administra i gestiona els habitatges socials del govern, ha encarregat a una consultora un informe per elaborar un pla que regularitzi la gestió, i poder iniciar el procés d'adjudicació de tots aquests pisos. El secretari d'Habitatge, Ricard Fernández Ontiveros, va argumentar, de la seva banda, que no hi havia cap informació sobre aquestes vivendes buides. "Si ho haguessim sapigut abans, ja estarien ocupades", va dir Fernández. Al seu entendre, el més preocupant és que aquesta situació no constés enlloc, i que hagin hagut de descobrir-ho "barri per barri".

Subvencions previstes
Milà també va explicar els decrets que es començaran a aprovar al setembre amb l'objectiu de reforçar les ajudes a la promoció de pisos protegits. Entre aquestes destaca que tots aquells promotors immobiliaris que al setembre decideixin posar en el mercat habitatges de lloguer protegits podran demanar subvencions d'entre 8.000 i 16.000 euros per pis.

A més de les subvencions als promotors, Milà va anunciar ajudes de 2.000 euros per pis als ajuntaments per ajudar a l'administració local a formar patrimonis públics destinats a l'habitatge protegit. Respecte a la nova figura de pisos de preu concertat, Milà només va recordar que el preu d'aquestes vivendes serà entre un 20% i un 50% més car que el de la protegida, i com a mínim un 30% més barata que la lliure.

Una altra de les actuacions anunciades ahir és la d'un nou pla de rehabilitació, que es posarà en marxa el mes d'octubre i que es dedicarà, principalment, a la instal·lació d'ascensors, millora d'accessos, façanes i reforços dels habitatges de zones rurals.

Milà també va dir que la Generalitat adaptarà les mesures del pla de xoc del govern central amb criteris propis del territori català.

Per la seva part, la directora general, Carme Trilla, va precisar que Catalunya reduirà de quatre a tres els mòduls que estableixen el preu de venda dels pisos de protecció oficial (VPO) a Catalunya. Així, els municipis que fins ara formaven part del mòdul D, que fixa el preu de venda de la VPO a 843,68 euros per metre quadrat, s'inclouran en el mòdul C, per vendre'ls a 928,04 euros.

tornar a la pàgina d'aquesta opinió
Tornar
AJStA
Assemblea de Joves de St. Andreu
JOC
Joventut Obrera Cristiana
ACO
Acció Catòlica Obrera
MCJ
Moviment Cristià de Joves
A.VV.
Sant Andreu de Palomar
Casernes de Sant Andreu
Fòrum STAP
webstap@sant-andreu.com
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP