habitatge públic
de lloguer
a les casernes
Els mercats d'Esplugues acolliran pisos de lloguer per a joves i vells - Josep Ferrer
AVUI 25/07/04


La particular reforma dels dos espais municipals s'iniciarà durant l'any que ve
El centenar de vivendes s'ubicarà al damunt dels edificis


L'Ajuntament d'Esplugues de Llobregat ha obert un concurs públic per reformar els dos mercats municipals de la ciutat, el de la Plana i el de Can Vidalet, amb la particularitat que al damunt s'hi faran pisos de lloguer amb rendes assequibles, fixades per la Generalitat i que es destinaran a joves d'entre 18 i 35 anys i a persones majors de 60 anys.

"Els dos mercats estan molt deteriorats i vam pensar que reformant-los i fent-hi al damunt habitatges de lloguer a preu assequible solucionàvem dos problemes", explica el regidor de Comerç, Ramon Cervera. Es preveu que les obres comencin al llarg del 2005.

Les propostes, que es podran presentar fins al 30 de setembre, han de preveure la remodelació dels dos mercats de manera que a cadascun hi hagi un espai d'entre 700 i 1.200 metres quadrats per a un supermercat, i la resta de superfície per a les parades tradicionals. A les plantes subterrànies hi ha d'haver els aparcaments per a vehicles i tota la logística dels mercats amb els molls de càrrega i descàrrega, magatzems i càmeres frigorífiques.

Retirada de deixalles
Al damunt dels mercats s'hi faran els pisos de lloguer, uns 60 en el de la Plana i uns 50 en el de Can Vidalet. Les propostes també han d'incloure solucions per a la retirada de les deixalles, "de manera que no molestin els veïns", segons el regidor. La taula de contractació, formada per membres de l'equip de govern, els portaveus dels partits polítics de l'oposició i tècnics especialitzats, haurà de decidir la millor oferta per rehabilitar aquests espais municipals.


"Vam acordar amb els paradistes que triaríem el projecte que representés un cost més baix per a ells, per tal que no els surti gaire car continuar al mercat", explica Cervera. Tampoc no s'ha decidit com es finançaran les obres perquè, segons el regidor de Comerç, "sembla clar que les haurà de pagar l'empresa constructora, però haurem d'establir el model de gestió", amb l'explotació de l'aparcament, el supermercat o els pisos de lloguer.

Temps limitat d'estada
Per Cervera, la convivència entre els habitatges -que sempre seran de lloguer per un temps limitat i mai es podran vendre-, els mercats no ha d'ocasionar cap problema. "Els mercats s'han d'adaptar als nous temps, perquè ningú ve a comprar a les set del matí", diu el regidor de Comerç. Per aquest motiu, es proposarà que obrin durant tota la jornada i a partir de quarts de deu del matí, amb la qual cosa el soroll no ha de ser cap problema, "ja que els camions arribaran després de les 8 del matí i no molestaran". A més, els mercats veuran reduït el nombre de paradistes. Les prospeccions fetes per l'Ajuntament en preveuen 41 a la Plana i 57 a Can Vidalet.

La construcció de pisos de lloguer damunt dels mercats municipals no és l'única actuació en habitatge que impulsa el consistori d'Esplugues de Llobregat. També destinarà tres terrenys públics del barri del Gall per poder fer 43 pisos de lloguer per a joves, i l'Institut Català del Sòl començarà després de l'estiu la construcció de 120 pisos de promoció pública en el sector de Sant Llorenç.

tornar a la pàgina d'aquesta opinió
Tornar
AJStA
Assemblea de Joves de St. Andreu
JOC
Joventut Obrera Cristiana
ACO
Acció Catòlica Obrera
MCJ
Moviment Cristià de Joves
A.VV.
Sant Andreu de Palomar
Casernes de Sant Andreu
Fòrum STAP
webstap@sant-andreu.com
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP