habitatge públic
de lloguer
a les casernes
Els pisos de segona mà a Barcelona s'han encarit un 17% en un any, segons els API - Oriol Ribet
El Punt 23/07/04

...mentre que en els últims dotze mesos l'augment de preu més significatiu dels pisos de segona mà
s'ha produït al 'barri' de Sant Andreu.


Un estudi dels API de Barcelona agrupats a la xarxa Comprarcasa revela que durant els últims dotze mesos els pisos de segona mà s'han encarit un 17% a la ciutat. El juny de l'any passat, el preu per metre quadrat se situava en els 3.069 euros, mentre que aquest juny s'havia elevat fins als 3.594 euros.

Tot i això, l'estudi també revela que l'encariment es va produir bàsicament l'any passat, ja que entre el primer i el segon trimestre d'aquest any l'augment dels preus dels pisos de segona mà ha estat de només un 3%. Des del març, els preus del pisos de segona mà han passat dels 3.485 euros per metre quadrat als 3.594 euros per metre quadrat del mes passat. Aquesta dada confirmaria la tendència a la moderació dels preus que han assenyalat diversos experts.

Per 'barris', els pisos de segona mà més barats són a Nou Barris, i els més cars, a Sarrià-Sant Gervasi. En aquesta zona de la ciutat, el preu del metre quadrat dels pisos de segona mà ha pujat fins als 4.526 euros.

L'estudi, elaborat a partir d'una base de dades en què s'han registrat entorn de 4.000 operacions de compra-venda només en el segon trimestre d'aquest any, conclou que la zona on els pisos usats s'han encarit més l'últim trimestre és Ciutat Vella (un 7%), mentre que en els últims dotze mesos l'augment de preu més significatiu dels pisos de segona mà s'ha produït al 'barri' de Sant Andreu.

tornar a la pàgina d'aquesta opinió
l'entrecomillat i la cursiva de la paraula 'barri' són de la WEB STAP
Tornar
AJStA
Assemblea de Joves de St. Andreu
JOC
Joventut Obrera Cristiana
ACO
Acció Catòlica Obrera
MCJ
Moviment Cristià de Joves
A.VV.
Sant Andreu de Palomar
Casernes de Sant Andreu
Fòrum STAP
webstap@sant-andreu.com
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP