habitatge públic
de lloguer
a les casernes
Llum verda a la reforma de la llei d'urbanisme - .
AVUI 21/07/04

A diferència de la llei actual, la reforma impulsada pel nou executiu obligarà a reservar un 20% del sòl edificable per a habitatges de protecció oficial sense necessitat que prèviament s'aprovi un pla d'ordenació urbanística de tipus general.

El consell executiu va aprovar ahir l'avantprojecte de llei de reforma de la llei d'urbanisme, que agilitzarà la consecució de sòl per edificar habitatges protegits per tal d'accelerar-ne la construcció. A diferència de la llei actual, la reforma impulsada pel nou executiu obligarà a reservar un 20% del sòl edificable per a habitatges de protecció oficial sense necessitat que prèviament s'aprovi un pla d'ordenació urbanística de tipus general.

D'acord amb l'avantprojecte, les línies principals del qual van ser avançades al maig pel departament de Política Territorial, aquest requisit s'inclourà en la tramitació dels plans parcials o de reforma urbana.

Amb aquesta mesura es preveu generar de forma "immediata" sòl disponible per a vivenda de promoció pública, ja que des de l'aprovació de la llei el 2002 només s'havien aprovat dos plans d'ordenació urbanística, va indicar el conseller de Política Territorial, Joaquim Nadal.

La nova llei preveu igualment la reserva d'un 10% addicional en municipis de més de 10.000 habitants i capitals de comarca per a "vivenda concertada", un nou "producte" a cavall entre la vivenda protegida i la lliure que es definirà en la normativa.

tornar a la pàgina d'aquesta opinió
Tornar
AJStA
Assemblea de Joves de St. Andreu
JOC
Joventut Obrera Cristiana
ACO
Acció Catòlica Obrera
MCJ
Moviment Cristià de Joves
A.VV.
Sant Andreu de Palomar
Casernes de Sant Andreu
Fòrum STAP
webstap@sant-andreu.com
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP