habitatge públic
de lloguer
a les casernes
El solar de les antigues casernes de Sant Andreu tindrÓ un complex sanitari - L. Campuzano
El Punt 20/07/04

S'hi farÓ un CAP, dos centres de salut mental i un sociosanitari
Als terrenys on s'aixecaven les casernes de Sant Andreu, la Generalitat hi construirÓ un centre d'atenciˇ primÓria (CAP), dos centres de salut mental, un d'especialistes i un sociosanitari.

Complexos sanitaris semblants s'aixecaran en un solar pr˛xim al F˛rum i en els que ocupaven l'antic Hospital Militar i les cotxeres de Borbˇ. Ahir l'Ajuntament i la Generalitat es van comprometre a construir durant aquest mandat 10 nous CAP a Barcelona.

La reforma urbanÝstica que s'ha fet a la zona del F˛rum, a Sant MartÝ, i l'enderroc de les cotxeres de Borbˇ, a Nou Barris, i de les casernes de Sant Andreu han permŔs disposar de grans extensions de terreny al mig de la ciutat. L'Ajuntament i la Generalitat han aprofitat ara aquesta circumstÓncia per posar en prÓctica un nou model sanitari que concentra en un mateix espai d'un districte diversos serveis assistencials: des d'un centre d'atenciˇ primÓria fins a un de salut mental, un sociosanitari o un centre de rehabilitaciˇ. źVolem assajar un model mÚs integrador, que no segregui els centres de salut mental i que estigui mÚs pr˛xim al ciutadÓ╗, va argumentar ahir la consellera de Salut, Marina Geli, desprÚs de la signatura d'un conveni de colĚlaboraciˇ amb l'Ajuntament de Barcelona.

Mitjanšant aquest conveni, les dues administracions intenten palĚliar els dŔficits que la capital ha anat arrossegant en els darrers anys i es comprometen a construir durant aquest mandat vuit nous centres d'atenciˇ primÓria a Barcelona i a remodelar-ne integralment dos (el del passeig de Sant Joan i el de Sant MartÝ). De nous, se'n farÓ un a tots els districtes de Barcelona tret de Ciutat Vella i GrÓcia. Ahir els responsables sanitaris van indicar que tots estan en fase de redacciˇ de projecte i es licitaran properament.

Totes les actuacions previstes en el conveni -i que fan referŔncia a millorar no tan sols l'atenciˇ primÓria sinˇ tambÚ la sociosanitÓria, l'hospitalÓria i de salut mental- estan valorades en 427 milions d'euros. L'Ajuntament n'aporta 55, que Ús el cost dels terrenys on s'ubicaran els nous equipaments, i la Generalitat, 372. D'aquesta quantitat, una bona part -300 milions- sˇn inversions ja anunciades a l'hospital del Mar, Sant Pau i Vall d'Hebron; 34 s'empraran en la construcciˇ o remodelaciˇ de CAP; 29, en la construcciˇ dels sociosanitaris, i 9, en els nous recursos de salut mental.

tornar a la pàgina d'aquesta opinió
Tornar
AJStA
Assemblea de Joves de St. Andreu
JOC
Joventut Obrera Cristiana
ACO
Acciˇ Cat˛lica Obrera
MCJ
Moviment CristiÓ de Joves
A.VV.
Sant Andreu de Palomar
Casernes de Sant Andreu
Fòrum STAP
webstap@sant-andreu.com
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP