habitatge públic
de lloguer
a les casernes
L'Estat cedirà quatre comissaries per al desplegament dels Mossos a Barcelona - Came López
El Punt 02/07/04

El traspàs s'iniciarà a la tardor, quan efectius dels dos cossos comencin a compartir les instal·lacions.
Els Mossos d'Esquadra ocuparan quatre comissaries de la Policía Nacional de Barcelona quan es faci efectiu el desplegament, la tardor del 2005.
El govern espanyol ha cedit finalment els edificis a la Generalitat, després de mesos de negociacions.
L'acord, que se signarà oficialment d'aquí a quinze dies, ha estat qualificat d'«històric» per la consellera d'Interior, Montserrat Tura. El traspàs s'iniciarà amb un període de convivència entre agents dels dos cossos de seguretat a les casernes cedides, que començarà passat aquest estiu, quan està previst que arribin a la ciutat 700 efectius més dels Mossos.


Les comissaries que passaran a mans de la Generalitat són les del carrer Iradier- a Sarrià-Sant Gervasi-, la plaça Espanya -a l'Eixample-, Nou de la Rambla - a Ciutat Vella- i el carrer Aiguablava, a Nou Barris. Les instal·lacions incloses en l'acord són algunes de les més modernes del cos estatal, com és el cas de l'edifici de Ciutat Vella, de construcció recent. El conveni encara no ha estat signat formalment però ja està tancat. En declaracions a aquest diari, Montserrat Tura va avançar ahir que «l'acord és històric» perquè per primera vegada «el desplegament dels Mossos d'Esquadra a Barcelona es fa amb un acord a tres bandes», en referència a les tres administracions que hi han intervingut: el Ministeri d'Interior, la conselleria d'Interior i l'Ajuntament de Barcelona.

El consistori compleix així les seves aspiracions, que sempre han estat aprofitar part de les comissaries, després del replegament de la Policía Nacional. La tardor del 2005, el cos estatal abandonarà les tasques de seguretat ciutadana, tot i que mantindrà les competències en immigració, terrorisme i fronteres.

 

Tura va assegurar que se sentia «molt satisfeta» d'un acord que ha estat «laboriós», amb mesos de negociacions. Aquestes es van iniciar amb una petició al ministre d'Interior de l'anterior executiu popular, Ángel Acebes. El conveni inclou l'arribada de 700 efectius dels Mossos, que la tardor d'aquest any començaran a treballar conjuntament amb la Policía Nacional a les instal·lacions cedides. Els agents se sumaran als 200 mossos que ja patrullen per la ciutat amb motiu del dispositiu especial d'estiu.

Amb el conveni es resolen tots els interrogants respecte a les deu comissaries previstes per al desplegament dels Mossos a Barcelona. A banda de les quatre casernes cedides, el govern ja té encarregats els projectes de les comissaries de Sants-Montjuïc, Horta-Guinardó, Gràcia i Sant Andreu. Aquestes se sumaran a les instal·lacions que Interior ja té al districte de Sant Martí i a les que es construeixen al barri de les Corts. Fonts de la conselleria van afirmar ahir que tots els projectes compleixen els terminis fixats.

tornar a la pàgina d'aquesta opinió
Tornar
AJStA
Assemblea de Joves de St. Andreu
JOC
Joventut Obrera Cristiana
ACO
Acció Catòlica Obrera
MCJ
Moviment Cristià de Joves
A.VV.
Sant Andreu de Palomar
Casernes de Sant Andreu
Fòrum STAP
webstap@sant-andreu.com
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP