habitatge públic
de lloguer
a les casernes
Barcelona modifica la normativa per poder construir pisos més petits - Maria Favà
AVUI 22/04/04

L'objectiu del consistori es fer baixar els preus del mercat

La comissió d'urbanisme de l'Ajuntament de Barcelona va aprovar ahir de forma provisional la modificació de les normes urbanístiques del Pla General Metropolità (PGM) pel que fa al nombre màxim d'habitatges per parcel·la. Si aquesta modificació obté finalment el vistiplau del govern, es podran fer habitatges més petits al terme municipal de Barcelona. L'objectiu de la modificació és, segons ha defensat sempre l'equip de govern municipal, l'abaratiment del mercat immobiliari.

Aquesta aprovació de la comissió d'urbanisme anirà divendres de la setmana que ve al plenari municipal, en el qual, amb tota probabilitat, no tindrà el suport dels grups municipals de CiU i PP, que ahir ja van fer reserva de vots. Tot i així, la modificació s'aprovarà amb els vots dels regidors de l'equip de govern i a continuació s'elevarà a la comissió d'urbanisme del departament de Política Territorial i Obres Públiques per tal que l'aprovi de forma definitiva.

En el si de l'Ajuntament de Barcelona aquesta modificació fa més d'un any que es discuteix i sempre amb els vots en contra de l'oposició, que sosté que fer habitatges de menys metres quadrats no farà que s'abarateixin els preus. "El mercat no vol pisos més petits, sino més assequibles", va repetir ahir el portaveu de CiU.

 

Famílies més petites
Per contra, l'equip de govern opina que serà molt beneficiós posar en circulació noves tipologies d'habitatges que responguin a les actuals demandes socials. El primer tinent d'alcalde, Xavier Casas, va tornar a recordar que en els últims trenta anys el nombre de persones per nucli familiar ha baixat un 35% (de 3,6 a 2,5 persones per llar) i que aquesta disminució s'ha de traduir en una rebaixa dels metres quadrats dels habitatges. Casas va afegir que amb la disminució de la superfície es podran fer un 25% més de pisos per parcel·la.

L'Ajuntament de Barcelona va donar l'any passat llicències per construir 1.007 habitatges de protecció promoguts per empreses públiques, una xifra que representa el 20,56% del total de llicències de nova construcció, que va ser de 4.899 pisos, segons dades facilitades ahir pel consistori durant una visita de l'alcalde Joan Clos a una promoció de pisos per a joves i gent gran.

 

tornar a la pàgina d'aquesta opinió
Tornar
AJStA
Assemblea de Joves de St. Andreu
JOC
Joventut Obrera Cristiana
ACO
Acció Catòlica Obrera
MCJ
Moviment Cristià de Joves
A.VV.
Sant Andreu de Palomar
Casernes de Sant Andreu
Fòrum STAP
webstap@sant-andreu.com
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP