habitatge públic
de lloguer
a les casernes
L'Ajuntament de Barcelona defensa les bondats d'un hotel a les casernes de Sant Andreu - David Marin
El Punt 03/04/04

Hereu promet als veïns que la prioritat seran els equipaments públics

El Consorci de la Zona Franca, nou propietari dels terrenys de les antigues casernes de Sant Andreu, podria fer un hotel en una part del solar destinat a equipaments. El govern municipal veu amb bons ulls aquesta possibilitat. El regidor del districte de Sant Andreu, Jordi Hereu, va defensar davant de veïns partidaris de l'ús públic dels terrenys que el teixit urbà de la zona necessita diversitat i activitat econòmica.

De moment, els tècnics de l'Ajuntament fan esbossos i dibuixen propostes a porta tancada sobre el que hi haurà als 100.000 metres quadrats de superfície de les antigues casernes militars de Sant Andreu. L'Ajuntament calcula que entre les dues parcel·les hi caben un miler de pisos, una zona verda i nombrosos equipaments públics i privats. Jordi Hereu va garantir dijous al vespre als membres de la plataforma que hi caben tots els equipaments públics acordats amb les entitats el mandat anterior -escola, institut, escola bressol, centre d'assistència primària (CAP) i altres- i a més a més quedaria espai per a equipament terciari com ho seria un hotel. «Un hotel seria interessant per a Sant Andreu -els va argumentar Hereu- però no el farem si va en contra de qualsevol altre equipament.»

El regidor va defensar que el teixit urbà de Sant Andreu no pot ser únicament residencial i que un hotel seria un element beneficiós per a l'activitat i el desenvolupament del territori i que complementaria la important actuació residencial prevista al solar, amb un miler de pisos. la meitat dels quals tindran algun tipus de protecció. «Ja li agradaria a la resta de la ciutat disposar d'un espai com aquest», va assegurar.

 

Les casernes estan situades al davant del que serà el parc lineal sobre les vies del tren que unirà tot aquest sector amb l'estació central del TGV al barri de la Sagrera, on ja es preveuen també nous usos hotelers per donar servei a l'estació i la futura zona de negocis.

«On hem d'anar a viure?»
No comparteixen això els membres de la plataforma pels pisos socials a les casernes de Sant Andreu, formada per dues associacions de veïns i una vintena més de grups juvenils i entitats de Sant Andreu. Alguns dels seus membres van interpel·lar diverses vegades el regidor del districte durant l'audiència que es va fer dijous al vespre: «On hem d'anar a viure, senyor Hereu?», li deien, després de criticar diversos aspectes de l'acord a quuè van arrib ar l'Ajuntament, el Ministeri de Defensa i el Consorci de la Zona Franca. Aquesta plataforma creu que el 100% dels pisos haurien de ser de protecció després de les operacions immobiliàries que s'han fet a la zona els últims anys sense pisos socials. Els seus membres lamenten que l'Ajuntament s'hagi estalviat els 2.200 milions de pessetes en què el 2002 es van valorar els terrenys d'equipaments i que ara tots hagin quedat en mans del Consorci. El Consorci, participat per l'Estat, l'Ajuntament, la Cambra de Comerç i la patronat Foment del Treball, els ha comprat per 83 milions d'euros.

 

tornar a la pàgina d'aquesta opinió
Tornar
AJStA
Assemblea de Joves de St. Andreu
JOC
Joventut Obrera Cristiana
ACO
Acció Catòlica Obrera
MCJ
Moviment Cristià de Joves
A.VV.
Sant Andreu de Palomar
Casernes de Sant Andreu
Fòrum STAP
webstap@sant-andreu.com
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP