habitatge públic
de lloguer
a les casernes
Interior encarrega les quatre primeres comissaries dels Mossos a Barcelona - Sílvia Barroso
El Punt 01/04/04

Es manté la proposta de construir una de les seus als terrenys de les antigues casernes de Sant Andreu

El Departament d'Interior i l'Ajuntament de Barcelona ja han acordat la ubicació de quatre de les deu comissaries de districte que han de tenir els Mossos d'Esquadra a Barcelona. El Consell Executiu del govern va aprovar ahir un pressupost de quatre milions d'euros per encarregar el projecte arquitectònic dels quatre edificis: a la Zona Franca, a la frontera entre Horta-Guinardó i l'Eixample, al nord de Gràcia -al costat de l'antic hospital militar- i als terrenys de les antigues casernes de Sant Andreu, tot i que aquesta última ubicació pot estar sotmesa encara a algun canvi a causa de l'oposició veïnal.

Barcelona Tres de les quatre primeres comissaries barcelonines dels Mossos seran en zones antigament ocupades per l'exèrcit espanyol. El cas més polèmic i encara en la corda fluixa és el de Sant Andreu.

 

Interior no va concretar ahir la ubicació de la comissaria d'aquest districte perquè la negociació amb l'Ajuntament encara no s'ha tancat, sobretot per l'oposició dels veïns, que exigeixen que el solar de les antigues casernes -desallotjades i enderrocades fa setmanes- es destini íntegrament a habitatge social.

En canvi, és segur que la comissaria d'Horta-Guinardó serà al carrer Marina, davant de l'antiga caserna de Girona, a la frontera amb l'Eixample. I els graciencs tindran la policia al recinte del parc sanitari Pere Virgili, el de l'antic hospital militar.

La quarta comissaria encarregada ahir a l'empresa GISA és la de Sants-Montjuïc, que es construirà a l'extrem sud-oest, a la Zona Franca. S'utilitzarà el solar alliberat en la remodelació dels habitatges Eduard Aunós, a l'angle format pels carrers Acer i Motors.

 

tornar a la pàgina d'aquesta opinió
Tornar
AJStA
Assemblea de Joves de St. Andreu
JOC
Joventut Obrera Cristiana
ACO
Acció Catòlica Obrera
MCJ
Moviment Cristià de Joves
A.VV.
Sant Andreu de Palomar
Casernes de Sant Andreu
Fòrum STAP
webstap@sant-andreu.com
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP