habitatge públic
de lloguer
a les casernes
Els veïns reclamen que tots els pisos de les casernes de Sant Andreu siguin públics - Redacció
AVUI 07/03/04

Una botifarrada las terrenys de les antigues dependències militars va posar el punt final a la protesta.
Diuen que el Consorci de la Zona Franca retallarà l'espai destinat a equipaments.


Els veïns del "barri" de Sant Andreu de Barcelona van reclamar ahir, durant la jornada de protesta per la venda dels terrenys de les casernes militars al Consorci de la Zona Franca (CZF), que tots els pisos que es construeixin en aquest solar siguin públics i no la meitat, com està previst inicialment en el projecte urbanístic. Els manifestants van denunciar que el CZF retallarà l'espai destinat a la construcció d'equipaments socials ja que, segons el president de l'Associació de Veïns de Sant Andreu, Lluís González, té la intenció de construir un hotel "per rendibilitzar econòmicament l'operació", que ha tingut un cost de 83 milions d'euros.

Els veïns del "barri" reclamen des de fa temps diversos equipaments socials, com una escola d'educació infantil i primària, una guarderia i una residència per a la tercera edat. També afirmen que existeix un "greu dèficit en habitatge de lloguer" i que només el 10 per cent de les vivendes que s'edificaran al solar de les casernes es dedicaran a aquest règim.

Per amplificar el seu descontentament pel desenllaç de la destinació d'aquests terrenys, les diverses entitats veïnals de la zona van organitzar ahir una recollida de firmes a la plaça Orfila i després van iniciar una marxa de protesta encapçalada per una pancarta on es podia llegir No ens robaran les casernes , que va finalitzar als terrenys de les antigues instal·lacions militars on després es va celebrar una botifarrada popular. 

Moneda de canvi
Els veïns afirmen que la renúncia de l'Ajuntament de Barcelona a adquirir els terrenys de la zona nord de les casernes -pels quals havia signat un conveni amb el ministeri de Defensa l'any 2002- respon a l'interès del consistori d'aconseguir la cessió del Museu Militar de Montjuïc, també propietat de Defensa. En opinió de González, "la gent de Sant Andreu hem estat utilitzats com a moneda de canvi". Això explicaria que "l'Ajuntament hagi permès vendre les casernes al CZF per més del que anava a pagar".

L'Ajuntament de Barcelona ha convidat la Federació d'Associacions de Veïns (FAVB) a participar en el disseny urbanístic d'aquesta zona urbana després de la venda del solar al consorci públic que formen l'Estat i el consistori i que, segons el regidor de districte Jordi Hereu, acollirà "equipament suficients".

tornar a la pàgina d'aquesta opinió
l'entrecomillat i la cursiva de la paraula 'barri' són de la WEB STAP
Tornar
AJStA
Assemblea de Joves de St. Andreu
JOC
Joventut Obrera Cristiana
ACO
Acciˇ Cat˛lica Obrera
MCJ
Moviment CristiÓ de Joves
A.VV.
Sant Andreu de Palomar
Casernes de Sant Andreu
Fòrum STAP
webstap@sant-andreu.com
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP