habitatge públic
de lloguer
a les casernes
Sant Andreu surt al carrer per demanar que tot l'habitatge de les casernes sigui públic - Laura Rahola
El Punt 07/03/04

Els veïns denuncien una «operació especulativa» en la venda de sòl al Consorci de la Zona Franca

Sant Andreu va viure ahir la seva primera jornada de mobilització per reclamar que els terrenys de les casernes es destinin exclusivament a habitatge públic i equipaments.
Mig miler de persones van participar en una marxa que va recórrer el barri barceloní durant gairebé dues hores i que va acabar amb una botifarrada popular davant dels antics solars militars.
Les associacions de veïns i una vintena d'entitats aplegades a la plataforma Sant Andreu per les Casernes van acusar l'Ajuntament, el Ministeri de Defensa i el Consorci de la Zona Franca, actual propietari dels terrenys, «d'especular» amb el sòl.

La manifestació, amb el lema No ens robareu les casernes, va sortir de la plaça Orfila i va desfilar pels carrers del "barri" acompanyada de música i disfresses i deixant sentir consignes com «Trillo, traïdor, especulador» o «escolta, Hereu, la veu de Sant Andreu».

Els veïns acusen el ministeri de Federico Trillo, antic propietari de les casernes, i el regidor de Sant Andreu, Jordi Hereu, de fer «especulació immobiliària» amb la venda dels terrenys, que han estat adquirits pel Consorci de la Zona Franca.

 

El president de l'associació de veïns de Sant Andreu, Lluís González, va recordar que l'Ajuntament havia arribat a un acord el 2001 per comprar la meitat dels terrenys per 13 milions d'euros. Per González, «no es pot entendre que l'Ajuntament renunciï a aquest acord i finalment es vengui tot per 83 milions d'euros al Consorci de la Zona Franca».

Les entitats i associacions que van convocar la manifestació van assegurar ahir que no veuen clara l'operació i també van denunciar: «Amb els 83 milions d'euros estem pagant a Defensa quatre mesos d'intervenció a l'Iraq.»

Els manifestants van exigir que tots els pisos que es construeixin als terrenys de les antigues casernes siguin públics, i no només la meitat, com està previst.


tornar a la pàgina d'aquesta opinió
l'entrecomillat i la cursiva de la paraula 'barri' són de la WEB STAP
Tornar
AJStA
Assemblea de Joves de St. Andreu
JOC
Joventut Obrera Cristiana
ACO
Acciˇ Cat˛lica Obrera
MCJ
Moviment CristiÓ de Joves
A.VV.
Sant Andreu de Palomar
Casernes de Sant Andreu
Fòrum STAP
webstap@sant-andreu.com
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP