habitatge públic
de lloguer
a les casernes
Pisos 'a l'europea' - Editorial

• El cost de la vivenda a Espanya s'acosta al d'altres ciutats europees sense que millorin els salaris

El preu dels pisos nous a Barcelona i Madrid ja és molt superior al de Berlín, Roma i Brussel.les. Falta poc perquè arribin a les taxacions de París i Milà. És el càlcul que ha elaborat CCOO a partir de les xifres més recents d'Eurostat, l'agència europea d'estadística. La dada és encara més reveladora i preocupant si s'encreua amb la del poder adquisitiu dels ciutadans d'aquestes mateixes capitals. La part de salari que, a les grans ciutats espanyoles, s'ha de dedicar a comprar un pis ja és molt superior al que dediquen els residents a les altres grans urbs europees.

 

Aquesta anomalia, que compromet greument el futur de les famílies i del creixement de l'economia espanyola --el pes del sector de la construcció en l'activitat és excessiu--, respon en part a un desistiment en política de vivenda. El fenomen és general a tot Europa, però el potencial turístic espanyol ha atret més capitals que cap altre país, cosa que ha contribuït a aquesta espiral. Amb aquest panorama, el Fons Monetari Internacional (FMI) ha suggerit a Espanya la possibilitat de reorientar el suport fiscal a l'adquisició de vivenda per no llançar més llenya al foc, una petició a la qual el Govern central prefereix no fer cas.

tornar a la pàgina d'aquesta opinió
l'entrecomillat i la cursiva de la paraula 'barri' són de la WEB STAP
Tornar
AJStA
Assemblea de Joves de St. Andreu
JOC
Joventut Obrera Cristiana
ACO
Acció Catòlica Obrera
MCJ
Moviment Cristià de Joves
A.VV.
Sant Andreu de Palomar
Casernes de Sant Andreu
Fòrum STAP
webstap@sant-andreu.com
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP