habitatge públic
de lloguer
a les casernes
L'any de les casernes de Sant Andreu i del Nexus III -
El Punt 28/02/04

«El projecte serà la satisfacció de tothom, les reaccions adverses es convertiran en aplaudiments», va dir Lacalle

El Consorci de la Zona Franca té una desena de projectes nous, dels quals destaquen de manera especial l'edificació a les antigues casernes de Sant Andreu i l'edifici Nexus III, on hi hauria empreses d'investigació. Pel que fa al cas de les casernes de Sant Andreu, el delegat especial de l'Estat al consorci, Enrique Lacalle, va voler treure ferro a l'oposició inicial dels veïns que s'hi edifiqui. «El projecte serà la satisfacció de tothom, les reaccions adverses es convertiran en aplaudiments», va dir Lacalle. El consorci convocarà pròximament un concurs d'idees per impulsar el projecte d'edificació, que combini ús de negoci i comercial, equipament públic i residencial, «amb criteris ecològics i sostenibles i amb equipaments per al barri i zones verdes».

Durant aquest exercici el consorci també vol materialitzar la construcció del projecte Nexus III, un tercer edifici destinat a empreses de desenvolupament i investigació, i que, en els dos casos anteriors, s'ha desenvolupat conjuntament amb la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).

 

Lacalle va explicar, però, que les converses amb la UPC s'han estancat, i que esperen arribar a un acord amb la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), que s'ha mostrat disposada a acollir-lo al seu campus. «No descartem fer-ne dos, amb la UPC i la UAB, si és que al final totes dues el volen», va assegurar el delegat del consorci.

Uns altres projectes que ha engegat o en què ha participat el Consorci de la Zona Franca són la segona fase del Parc Logístic de la Zona Franca (35.000 m) i la City Metropolitana de l'Hospitalet, que promouen el consorci, Sacresa, Metrovacesa i ACS. La inversió prevista per a la City és de 210 milions d'euros, i a banda d'edificis d'oficines es construirà un hotel de quatre estrelles i una àrea comercial. La resta de projectes són un parc de recerca biomèdica a la Barceloneta (67 milions), l'edifici d'oficines Fòrum 2004 (29 milions), el polígon industrial de Granollers i Montm eló (8,3 milions), la segona fase del polígon industrial de Constantí (14 milions) i el projecte City de Mollet del Vallès (28 milions).

tornar a la pàgina d'aquesta opinió
l'entrecomillat i la cursiva de la paraula 'barri' són de la WEB STAP
Tornar
AJStA
Assemblea de Joves de St. Andreu
JOC
Joventut Obrera Cristiana
ACO
Acció Catòlica Obrera
MCJ
Moviment Cristià de Joves
A.VV.
Sant Andreu de Palomar
Casernes de Sant Andreu
Fòrum STAP
webstap@sant-andreu.com
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP