habitatge públic
de lloguer
a les casernes
Un 'barri' sostenible a Sant Andreu - Marian Amat
Secretaria de l'associació Plataforma Veïnal de Sant Andreu
El Punt (El Lector Escriu) 22/02/04

Els lloguers limitats dificulten la integració

L'associació Plataforma Veïnal de Sant Andreu, nascuda gràcies a l'esforç dels veïns més propers a la zona de les casernes, vol expressar que està d'acord amb la venda dels terrenys de les casernes al Consorci de la Zona Franca. Considerem que amb aquesta venda es garanteix la creació d'un 'barri' sostenible en un temps raonable, amb tots els equipaments necessaris i la proporció adequada d'habitatges protegits i de venda lliure que facilitin tant la integració de joves com de noves famílies, cosa que farà possible una heterogeneïtat social que permeti el creixement del benestar del nostre 'barri'.

Els lloguers limitats dificulten la integració

En aquesta línia, i per potenciar la unió familiar, la nostra associació defensarà que els veïns de Sant Andreu tinguin prioritat d'adquisició en un 50% dels habitatges protegits. Els veïns de 'Sant Andreu Nord' no volem que tots els futurs pisos de les casernes siguin destinats a lloguers no prorrogables de tres o cinc anys. El fet de tenir un habitatge amb data de caducitat dificulta la integració social al 'barri' i contribueix poc a l'estalvi. Aquesta modalitat no té futur i no ajuda a «fer 'barri'», les experiències prèvies ens avalen. Nosaltres apostem més per qualsevol altra modalitat d'habitatge protegit abans que un lloguer d'aquestes característiques. I en referència a les publicacions aparegudes als mitjans de comunicació tant el dissabte dia 14 com el dilluns 16 de febrer, manifestem el següent:

 

1) La FAVB (Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona) s'ha expressat en nom dels veïns de Sant Andreu criticant la venda de les casernes, opinió que no compartim de cap manera, i ens agradaria conèixer la metodologia que ha fet servir la FAVB per mesurar el descontentament d'uns veïns que ni tan sols coneixen.

2) Al senyor Xavier Trias, que no aprofiti aquestes circumstàncies per fer política electoralista. És suficientment coneixedor de la no-viabilitat de les seves paraules amb les reivindicacions dels veïns de Sant Andreu per aconseguir un 'barri' de qualitat i sostenible.

3) A l'associació de veïns de Sant Andreu 'del' Palomar i Nord, que no tots els veïns i les entitats socials i cíviques del 'barri' de Sant Andreu comparteixen la seva opinió en referència a la protesta per la venda de les casernes al Consorci de la Zona Franca. Aquesta opinió només representa unes poques persones amb certs càrrecs dins certes associacions, i no la majoria dels veïns.

Els veïns de 'Sant Andreu Nord' volem felicitar l'Ajuntament per l'encertada resolució d'una complicada decisió que representarà un benefici per a tothom.

tornar a la pàgina d'aquesta opinió
l'entrecomillat i la cursiva de la paraula 'barri', 'Sant Andreu Nord', 'del', són de la WEB STAP
Tornar
AJStA
Assemblea de Joves de St. Andreu
JOC
Joventut Obrera Cristiana
ACO
Acció Catòlica Obrera
MCJ
Moviment Cristià de Joves
A.VV.
Sant Andreu de Palomar
Casernes de Sant Andreu
Fòrum STAP
webstap@sant-andreu.com
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP