habitatge públic
de lloguer
a les casernes
Trias acusa Clos de deixar passar una oportunitat única a les casernes de Sant Andreu - David Marin
El Punt 19/02/04

El benefici del Consorci de la Zona Franca el deixa «bocabadat»
El president del grup municipal de CiU a Barcelona, Xavier Trias, va acusar ahir l'alcalde de la ciutat, Joan Clos (PSC),
de falta de transparència i de lideratge a l'hora de gestionar el futur dels terrenys de les casernes de Sant Andreu.
El Ministeri de Defensa els va vendre divendres al Consorci de la Zona Franca per 83 milions d'euros.
Només dels pisos de preu lliure el Consorci en traurà 127 milions d'euros, segons els càlculs de Trias.

El líder de l'oposició creu que l'alcalde haurà de donar explicacions per haver-se deixat perdre una oportunitat única per dotar-se de sòl públic: «No es pot tenir una política d'habitatge sense tenir sòl i pisos en propietat». Xavier Trias va acusar l'alcalde de falta de lideratge per aconseguir que els terrenys anessin a mans de l'Ajuntament en lloc de fer-ho al Consorci de la Zona Franca. CiU creu que el miler de pisos que es poden fer a les casernes haurien de ser tots propietat de l'Ajuntament i gestionats molts d'ells en forma de lloguer barat per afavorir l'accés a l'habitatge. És el mateix que demanen les associacions de veïns de Sant Andreu i Sant Andreu Nord.

 

Per Trias, el Consorci, participat per l'Ajuntament, el govern espanyol, Renfe, la Cambra de Comerç i la patronal Foment del Treball, hauria de dedicar-se a «fer indústries, oficines i promocionar activitats econòmiques» i va dir que «els avantatges econòmics» aconseguits pel Consorci en aquest cas l'han deixat «bocabadat».

Xavier Trias ho va dir ahir al matí durant una visita als terrenys. Allà va trobar la presidenta de l'Associació Plataforma Veïnal de Sant Andreu, Dolors Torres, amb qui va discutir breument. Aquesta entitat aplaudeix l'operació perquè no vol que tots els pisos siguin socials.

tornar a la pàgina d'aquesta opinió
Tornar
AJStA
Assemblea de Joves de St. Andreu
JOC
Joventut Obrera Cristiana
ACO
Acció Catòlica Obrera
MCJ
Moviment Cristià de Joves
A.VV.
Sant Andreu de Palomar
Casernes de Sant Andreu
Fòrum STAP
webstap@sant-andreu.com
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP