habitatge públic
de lloguer
a les casernes
Les entitats demanen el 100% de pisos socials a Sant Andreu - Jordi Corachàn
El Periódico 19/02/04

POLÈMICA SOBRE ELS TERRENYS D'UNES ANTIGUES INSTAL.LACIONS MILITARS
• Associacions i CiU, contra la venda dels solars de les casernes al CZF
• L'ajuntament recolza el pla perquè garanteix que hi haurà equipaments

"No ens robaran les casernes". Amb aquest lema, una vintena d'entitats de Sant Andreu han iniciat una campanya de mobilitzacions per reclamar que la totalitat de les mil vivendes previstes a les antigues casernes tinguin caràcter social. Avui, l'ajuntament garanteix el 50%, així com la creació d'equipaments i zones verdes.

Les entitats, encapçalades per associacions de veïns i organitzacions cristianes, s'oposen a la compravenda entre el Ministeri de Defensa i el Consorci de la Zona Franca (CZF), per 83 milions d'euros (13.810 milions de pessetes), formalitzat divendres passat sense avís previ. Les entitats es consideren "traïdes", ja que l'ajuntament es va comprometre a adquirir els dos solars. Per això, han convocat una manifestació a la plaça d'Orfila i una botifarrada a les antigues casernes el dia 6 de març.

En una nota distribuïda entre la població, neguen "legitimitat" a aquesta venda, que titllen d'"operació especulativa". Una pàgina d'internet (www.sant andreu.com/casernes) recull les queixes veïnals.

 

 

IMPORTANTS BENEFICIS
CiU s'ha sumat a les crítiques per considerar que el CZF, que té com a delegat del Govern Enrique Lacalle (PP), obtindrà 127 milions d'euros (21.131 milions de pessetes) de beneficis per la venda dels pisos.

Xavier Trias, president del grup municipal de CiU, va recordar ahir les paraules del ministre Federico Trillo, que va assegurar divendres que Defensa ha subscrit 65 convenis a tot Espanya, que suposen la construcció de 16.000 habitatges, dels quals gairebé el 75% són de protecció oficial. "Ningú, ni veïns ni partits, coneixen encara el que es va firmar", va criticar Trias per subratllar la poca transparència amb què s'ha fet el procediment.

Els regidors Xavier Casas i Jordi Hereu han rebutjat les acusacions, alhora que han subratllat les bondats de l'acord. Hereu ha assegurat que el pla "garanteix els equipaments pactats", i critica Trias per la poca sensibilitat de l'anterior administració de la Generalitat en matèria d'habitatge. Casas va recalcar que es preveu "almenys el 50% de pisos socials", i va insinuar que el percentatge es pot augmentar.

tornar a la pàgina d'aquesta opinió
Tornar
AJStA
Assemblea de Joves de St. Andreu
JOC
Joventut Obrera Cristiana
ACO
Acció Catòlica Obrera
MCJ
Moviment Cristià de Joves
A.VV.
Sant Andreu de Palomar
Casernes de Sant Andreu
Fòrum STAP
webstap@sant-andreu.com
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP