habitatge públic
de lloguer
a les casernes
Trias tem que a les casernes es faci "un altre gran negoci" - Redacció Barcelona
AVUI 19/02/04

Trias demana a l'alcalde Joan Clos que es repensi l'acord que va acceptar entre el ministeri de Defensa i el Consorci,
ja que tem que "sigui un altre gran negoci"


El cap de l'oposició a Barcelona, Xavier Trias, insisteix a lamentar la venda de les casernes de Sant Andreu al Consorci de la Zona Frana (CZF). Trias demana a l'alcalde Joan Clos que es repensi l'acord que va acceptar entre el ministeri de Defensa i el Consorci, ja que tem que "sigui un altre gran negoci", com altres projectes urbanístics realitzats els últims anys a la ciutat de Barcelona.

El president del grup municipal de CiU a l'Ajuntament va visitar ahir el solar de les casernes i es va entrevistar amb les associacions de veïns del 'barri' de Sant Andreu. Trias va criticar la falta de lideratge de l'alcalde i la poca "transparència de l'operació". El dirigent nacionalista xifra en uns 127 milions d'euros els beneficis que podria treure el Consorci de la venda a preu de mercat dels pisos que hi aixecarà (la meitat dels mil previstos).

 

Trias creu que hauria estat millor fer només habitatges de titularitat pública en els solars, tal com el mateix ministeri de Defensa i diversos ajuntaments han pactat en moltes altres antigues instal·lacions militars. El mateix ministre Federico Trillo va admetre durant la venda que aquests convenis haurien permès fer 16.000 pisos, 12.000 dels quals de protecció (75%).

A més de l'operació, Trias lamenta també que l'alcalde de Barcelona no hagi informat ni els veïns ni els grups polítics municipals d'aquesta actuació ni dels detalls de la venda al CZF.

tornar a la pàgina d'aquesta opinió
l'entrecomillat i la cursiva de la paraula 'barri' són de la WEB STAP
Tornar
AJStA
Assemblea de Joves de St. Andreu
JOC
Joventut Obrera Cristiana
ACO
Acció Catòlica Obrera
MCJ
Moviment Cristià de Joves
A.VV.
Sant Andreu de Palomar
Casernes de Sant Andreu
Fòrum STAP
webstap@sant-andreu.com
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP