habitatge públic
de lloguer
a les casernes
El Consorci de la Zona Franca compra el solar de les casernes - Jordi Corachàn

• L'ajuntament s'assegura 500 pisos i equipaments per a Sant Andreu

El Ministeri de Defensa va vendre ahir per 83 milions d'euros (13.810 milions de pessetes) les velles casernes de Sant Andreu al Consorci de la Zona Franca (CZF), cinc dies després del desallotjament dels immigrants que les ocupaven. L'Ajuntament de Barcelona, que al final no ha adquirit cap de les dues finques, es va assegurar almenys el control del projecte, que inclou més de 500 vivendes socials --n'hi haurà 500 més de preu lliure-- i equipaments per al 'barri'.

"Res és gratis", va declarar Federico Trillo, ministre de Defensa, després de la firma de la compravenda a Barcelona. Fa 70 anys, Defensa va adquirir els terrenys, de 107.450 metres quadrats, per 1.113.863 pessetes. Trillo va subratllar que si s'haguessin tret avui a subhasta les dues casernes se n'hauria obtingut el doble del que en pagarà el CZF, una empresa pública estatal.

L'ajuntament va arribar el 2001 a un principi d'acord amb Defensa per comprar una de les casernes, la d'Artilleria, de 49.931 metres quadrats, per 2.200 milions de pessetes (13,2 milions d'euros). Trillo va parlar ahir de preu avantatjós: "No s'ha buscat l'especulació immobiliària".

El ministre va afegir: "Pel Govern és una satisfacció contribuir a millorar la qualitat de vida a Barcelona". I en to divertit va assegurar que aquests diners no es gastaran per finançar armes, "sinó per augmentar la qualitat de vida de la tropa".

 

CRÍTIQUES DE CiU I LA FAVB
Per Xavier Trias, president del grup municipal de CiU, "l'ajuntament ha claudicat davant el Govern central". Trias va calcular que el CZF ingressarà 127 milions d'euros (21.131 milions de pessetes) amb la venda de pisos. La Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB) va parlar de "punyalada per l'esquena". L'entitat tem que el projecte inclourà un hotel.

Per contra, l'alcalde Clos va qualificar de "molt positiva" la compravenda, perquè permetrà fer "un 'barri' modèlic". Xavier Casas, primer tinent d'alcalde, va subratllar que "es tracta del millor acord possible, perquè assegura la intervenció municipal i escoltar l'opinió dels veïns".

Casas va remarcar que el projecte estarà elaborat en uns tres mesos i que després hi haurà un concurs d'idees per concretar la distribució dels equipaments i de les 1.000 vivendes. Casas creu que les obres podran començar d'aquí a un any. Mentrestant, als solars s'hi instal.laran mòduls escolars i altres serveis de manera provisional.

tornar a la pàgina d'aquesta opinió : LLOGUERS ASSEQUIBLES :: CASERNES
l'entrecomillat i la cursiva de la paraula 'barri' són de la WEB STAP
Tornar
AJStA
Assemblea de Joves de St. Andreu
JOC
Joventut Obrera Cristiana
ACO
Acció Catòlica Obrera
MCJ
Moviment Cristià de Joves
A.VV.
Sant Andreu de Palomar
Casernes de Sant Andreu
Fòrum STAP
webstap@sant-andreu.com
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP