habitatge públic
de lloguer
a les casernes
Les dues casernes de Sant Andreu acolliran escoles i pisos socials - Jordi Corachàn

El Periódico 28/01/04
PROJECTES PER A LES FINQUES MILITARS DE TORRAS I BAGES
• L'ajuntament promet que hi haurà apartaments de lloguer baix per a joves i persones grans
• Els 106.000 metres quadrats permetran crear diverses zones verdes i allargar el carrer del Cinca

Sant Andreu ja té projectes per a les dues antigues casernes militars. En els seus 106.000 metres quadrats, l'Ajuntament de Barcelona hi vol construir un complex escolar --guarderia i centres de primària i secundària--, un ambulatori, zones verdes, allargar el carrer del Cinca i permetre la construcció de mil vivendes, entre les quals hi haurà pisos socials i de lloguer.

L'anunci el va fer ahir a aquest diari Jordi Hereu, president del districte de Sant Andreu, "ara que som a la recta final del conflicte" (encara queden una cinquantena d'immigrants al recinte). Hereu va subratllar que es tracta de les intencions que té l'ajuntament, però que el projecte no és definitiu i està obert a possibles aportacions dels veïns. De fet, ahir a la nit es va reunir amb les entitats del 'barri' per escoltar les seves propostes.

L'associació de veïns, així com grups de joves i cristians, van reclamar dilluns que el 50% de les vivendes previstes a l'antiga caserna de la Mestrança, del costat mar del passeig de Torras i Bages, siguin de lloguer baix. Hereu es va mostrar conforme amb aquesta petició, tot i que va dir que era aviat per fixar un percentatge. "Farem tantes vivendes socials com puguem", va subratllar el regidor.

Hereu va afegir que hi haurà diferents figures de vivendes protegides, entre les quals figurarà un nombre important d'apartaments de lloguer per a joves i pisos tutelats per a persones grans.

 

 

ENCARA PROPIETAT DE DEFENSA
Les dues finques encara són propietat de Defensa, tot i que ja se n'està negociant el traspàs a l'ajuntament. Hereu vol comprometre el Govern central i la Generalitat en el projecte de transformació de la zona, després d'incorporar els suggeriments veïnals. Per això, a Sant Andreu es dóna gairebé per descartat que sigui el Consorci de la Zona Franca qui, en virtut d'un possible acord amb el Ministeri de Defensa, construeixi diversos polígons de vivendes a preu de mercat. A l'antiga caserna d'Artilleria --costat muntanya--, l'ajuntament hi pensa instal.lar després de l'estiu diversos mòduls prefabricats per pal.liar el dèficit de places escolars, ja per al pròxim curs. En un futur preveu la creació d'un complex escolar definitiu, que inclou una guarderia equipada. En aquest solar, de 49.000 metres quadrats de superfície, s'hi pensa construir un centre d'atenció primària (CAP).

PLA "AMABLE"
Hereu va recalcar que encara no s'ha encarregat el projecte urbanístic, però que es pot avançar que serà un "pla amable i amb diverses zones verdes", donada la densitat de la zona de Tramuntana, pròxima a la plaça de Mossèn Clapés. El responsable del districte també va subratllar que el projecte de les casernes ha de servir per "cosir" aquella zona a la Trinitat Vella, Baró de Viver, Bon Pastor i altres barris limítrofs. "Volem que hi hagi una connexió urbana entre tots aquests barris, malgrat la Ronda de Dalt i altres infraestructures com l'AVE", va assenyalar Hereu.


tornar a la pàgina d'aquesta opinió : LLOGUERS ASSEQUIBLES :: CASERNES
l'entrecomillat i la cursiva de la paraula 'barri' són de la WEB STAP
Tornar
AJStA
Assemblea de Joves de St. Andreu
JOC
Joventut Obrera Cristiana
ACO
Acció Catòlica Obrera
MCJ
Moviment Cristià de Joves
A.VV.
Sant Andreu de Palomar
Casernes de Sant Andreu
Fòrum STAP
webstap@sant-andreu.com
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP