Can Fabra reviu - Pep Montes
El Punt 23/09/08

Una autèntica ciutat dintre de la ciutat, Can Fabra va contribuir,
tant en positiu com en negatiu, a construir la personalitat de l'antiga vila del Palomar...


Una de les millors notícies que han acompanyat les festes de la Mercè d'enguany ha estat la incorporació dels peculiars espais de l'antic complex fabril Fabra i Coats, a Sant Andreu, com a escenari de múltiples actuacions i espectacles.

Una autèntica ciutat dintre de la ciutat, Can Fabra va contribuir, tant en positiu com en negatiu, a construir la personalitat de l'antiga vila del Palomar, avui 'barri' i districte, segons on poseu el límit, de la fulgurant Barcelona.

Sabem que, després de molts anys de restar tancada i barrada, la fàbrica es convertirà ben aviat en un centre de creació artística de pretensió innovadora i amb voluntat d'esdevenir referència no només per al 'barri' sinó per al conjunt de la ciutat.

 

La política de noves centralitats urbanes usarà aquest cop la cultura i l'expressió artística com a pol d'atracció, i això és sempre una bona notícia.

Mentre esperem la transformació definitiva del complex, ha estat una experiència agradable i sorprenent veure les actuacions teatrals de carrer, sobretot per a infants, i els espectacles de dansa més trencadors entre murs de totxo, xemeneies sense fum, envoltats de finestrals que amaguen grans sales abans plenes de telers i avui carregades de pols i records vitals.

No han estat pocs els antics treballadors jubilats que van gastar hores, patiments i també alegries en aquelles naus que han aprofitat la festa per fer una ullada nostàlgica al seu antic lloc de treball.

l'entrecomillat i la cursiva de la paraula 'barri' són de la WEB STAP
Tornar