Els veïns reclamen que l'Ajuntament compri una nau propera a la Fabra i Coats que està catalogada - A. Ballbona
El Punt 17/04/08

Fins ara eren les darreres oficines que ocupava l'empresa Fabra i Coats.

L'associació de veïns de Sant Andreu ha demanat a l'Ajuntament que compri una nau de prop de dos mil metres quadrats que dóna al complex fabril de la Fabra i Coats i que està dins el catàleg de protecció del patrimoni. Es tracta d'una nau situada al número 200 del carrer Gran, de Sant Andreu: la part del darrere és la que ha posat a la venda Renta Corporación, la immobiliària que era propietària de la Fabra i Coats fins que l'Ajuntament la hi va comprar. A la part del davant hi ha situada l'oficina de l'Agència Tributària, que no està afectada per aquesta operació.

La nau en qüestió, que ja pertanyia al conjunt de la fàbrica, va quedar fora dels protocols de compra que van signar l'Ajuntament i Renta Corporación l'any 2006. Fins ara eren les darreres oficines que ocupava l'empresa Fabra i Coats.

 

En la reunió de la comissió de seguiment del projecte de remodelació de la Fabra i Coats, on anirà una factoria cultural de creació, ensenyaments artístics i equipaments per al "barri", abans-d'ahir l'associació de veïns va alertar que l'oferiment de venda d'aquesta nau s'estava fent amb absolut «secretisme».

Els veïns l'havien detectat a través d'un lacònic anunci publicitari en un diari, que contenia quatre dades concises sobre l'objecte en venda. Genís Pascual, president de l'entitat, va demanar al districte que no badi i que la compri perquè això permetria preservar aquest patrimoni i perquè es podria incloure dins el gran projecte de la Fabra i Coats.

La regidora del districte, Gemma Mumbrú, es va comprometre davant dels veïns a investigar i esbrinar exactament la situació d'aquesta nau.

l'entrecomillat i la cursiva de la paraula 'barri' són de la WEB STAP
Tornar