Un altre negoci rodó a Sant Andreu - D.M.
El Punt 12/07/07

El consistori va acordar amb la immobiliària la compra de la fàbrica Fabra i Coats per 50 milions d'euros...
...només feia quatre mesos que havia acabat d'adquirir el conjunt de la Fabra i Coats per 30 milions d'euros

Barcelona Renta Corporación va protagonitzar fa un any i mig una operació similar amb l'Ajuntament de Barcelona. El consistori va acordar amb la immobiliària la compra de la fàbrica Fabra i Coats, al cor del 'barri' de Sant Andreu, per 50 milions d'euros: 32 milions a través d'una permuta de terrenys en altres llocs de Barcelona, la major part al 22@, i 17 milions d'euros en una segona fase, ja sigui en diners o en una altra operació de cessió de terrenys. Aquell també va ser un bon negoci per a Renta Corporación, perquè només feia quatre mesos que havia acabat d'adquirir el conjunt de la Fabra i Coats per 30 milions d'euros, gairebé la meitat del que li va donar l'Ajuntament.

Poc després, Renta Corporación comprava la fàbrica La Escocesa, afectada pel 22@ i veïna de terrenys que li havia cedit l'Ajuntament en l'operació de la Fabra i Coats, i la rehabilitarà amb lofts. Renta Corporación és hereva de Renta Antigua, immobiliària que es dedicava a comprar edificis, llogar-los, i treure'n rendiment a llarg termini.

 

NOTÍCIA RELACIONADA
El poliesportiu de la Seat que vol l'Ajuntament valia la meitat fa un any
Ara, el consistori ofereix 30 milions
M. SÒRIA.

El poliesportiu Energia, situat a les antigues instal·lacions de la Seat, a la Zona Franca, va comprar-lo, ara fa just un any, Renta Corporación per 15 milions d'euros. Ara, el consistori vol comprar-lo per 30 milions. Els grups de l'oposició amenacen d'aturar l'operació si el govern municipal no els explica l'encariment. + El complex Fabra i Coats, ara propietat municipal, també era de Renta Corporación./ Segons l'escriptura de la compravenda, l'espai de més de 20.000 metres quadrats situat al carrer Energia, a la Zona Franca, va ser comprat per Renta Corporación per 15 milions d'euros a Mecánicas Eléctricas Mecalec, SL, l'empresa propietària del poliesportiu, que fins llavors havia explotat com a complex esportiu. La compravenda es va fer el 7 de juliol de 2006, ara fa tot just un any. Quan l'espai va canviar de mans, però, el poliesportiu es va tancar, i els veïns que l'utilitzaven van iniciar una forta campanya perquè l'Ajuntament adquirís l'espai i el tornés a obrir com a poliesportiu. En l'última comissió de govern, el consistori va anunciar-ne l'adquisició per 30 milions d'euros, 26 milions més l'IVA. La compra era un compromís de Jordi Hereu, que va anunciar-ho durant una visita al barri de la Marina, durant un acte de campanya del PSC. Ahir, aquesta qüestió va arribar a la primera comissió d'Hisenda, que celebren els cinc grups de l'Ajuntament de Barcelona, en què l'oposició va reclamar informació detallada sobre l'operació abans que es dugui al proper ple, divendres dia 20 de juliol, on s'haurà d'aprovar definitivament.
EL CONSENS, NECESSARI
Tant CiU com PP i ERC van fer ahir, a la comissió d'Hisenda, una reserva de vot en espera que el govern els detalli l'operació de compra. En tot cas, el govern municipal en minoria del PSC i ICV-EUiA, té ara una setmana per convèncer almenys un dels grups de l'oposició, ja que si tots tres deneguen el vot favorable, la compra podria quedar paralitzada.

l'entrecomillat i la cursiva de la paraula 'barri' són de la WEB STAP
l'entrecomillat i la cursiva de la paraula 'barri' són de la WEB STAP
Tornar