El conte de la immobiliària - Iu Forn
AVUI 15/12/05

Passa-ho!
(Avís: aquest conte no només està basat en fets reals, sinó que és tan real com que avui hi ha gent que compleix anys)

Hi havia una vegada una immobiliareta que escombrava terrenyets i va trobar-se no un dineret, sinó uns quants milions d'euros. La immobiliària es diu Renta Corporación i fa tres mesos va comprar el solar de Fabra i Coats al 'barri' de Sant Andreu de Barcelona.

-Ui, quin solar més bonic -va exclamar la immobiliària-. I quina empresa tèxtil més bonica que hi ha instal·lada. Fa cara d'haver estat construïda al segle XIX i formar part del patrimoni arquitectònic protegit de la ciutat.

I així va ser com la immobiliària li va dir al solar:

-Quants metres quadrats que tens i a quina zona més temptadora!

-Sí, són per poder construir molt i millor -va respondre el solar.

-I quina edificabilitat més desitjable que tens -va afirmar la immobiliària.

-Doncs sí: aquí podem fer-nos rics uns quants. No et sobrarien pas 30 milions d'euros? -va cloure el solar.

 

I així va ser com la immobiliària va comprar els terrenys. Però, ai las, nens i nenes... Tres mesos després l'Ajuntament de Barcelona va despertar-se de sobte i va exclamar: "Hem de controlar la pressió urbanística [sic]. Anem a la immobiliària i comprem-li el solar"

-Immobiliària, et pago 32 milions d'euros (que si te'ls pago jo vol dir que són diner públic) per uns terrenys que vas comprar fa 90 dies per 31 milions i a més et compenso donant-te dos solars valorats en 17 milions d'euros més"

-¿Divuit milions d'euros de benefici en tres mesos i sense fer res? On haig de signar?

I si ara vostè es pregunta com és que l'Ajuntament de Barcelona no va comprar els terrenys abans que la immobiliària, és que vostè no ha entès com funcionen aquests contes. I tots feliços, van menjar anissos... amb angules.

l'entrecomillat i la cursiva de la paraula 'barri' són de la WEB STAP
Tornar