CiU acusa l'Ajuntament de Barcelona d'haver comprat «tard i malament» la Fabra i Coats - David Marin
El Punt 14/12/05

...retreu al govern que s'hagués quedat quiet quatre mesos enrere i hagi de córrer ara a comprar
«amb unes condicions gens avantatjoses».

El grup de CiU a l'Ajuntament de Barcelona ha criticat la compra que ha fet l'Ajuntament del conjunt fabril de l'antiga Fabra i Coats a Sant Andreu, ja que s'ha fet «tard i malament».

Tard, diu CiU en un comunicat, perquè fa només quatre mesos la immobiliària els va comprar per 30 milions d'euros, i ara l'operació ha costat a l'Ajuntament uns 50 milions: 32 milions que es pagaran amb una permuta de terrenys edificables en altres llocs de Barcelona, més 17 euros que es pagaran més endavant, ja sigui en diners o amb una altra permuta de terrenys, en concepte de la nau central del complex.

 

El cap del grup de CiU, Xavier Trias, considera que el govern municipal «ha acceptat un preu molt alt». Trias valora de manera positiva que l'Ajuntament hagi adquirit les sis naus de la fàbrica, que es rehabilitaran i s'hi posaran equipaments i pisos dotacionals per a joves i gent gran, però retreu al govern que s'hagués quedat quiet quatre mesos enrere i hagi de córrer ara a comprar «amb unes condicions gens avantatjoses».

D'altra banda, l'associació de veïns del Poblenou va advertir ahir que l'edificabilitat que es dóna en permuta a la immobiliària al Poblenou, entre Diagonal i el carrer Proveçals, no ha de servir per fer habitatges a preu lliure. Segons el president de l'entitat, Manuel Andreu, és zona 22@, on tot l'habitatge nou hauria de ser de protecció.

l'entrecomillat i la cursiva de la paraula 'barri' són de la WEB STAP
Tornar