Una immobiliària adquireix les últimes naus de Fabra i Coats - Agències

LA RECONVERSIÓ DEL PATRIMONI INDUSTRIAL
• L'operació s'emmarca en un pla municipal per reurbanitzar la zona.
• Una part de l'històric recinte fabril de Sant Andreu es va rehabilitar el 2002 .

La històrica fàbrica de Fabra i Coats de Sant Andreu deixarà de produir de forma definitiva, després de més de 100 anys d'activitat. La promotora immobiliària Renta Corporación ha adquirit l'última part del recinte industrial que continuava funcionant, segons van confirmar ahir fonts del sector immobiliari. L'operació s'emmarca en un projecte urbanístic municipal que preveu reformar tota la zona. L'ajuntament ja va comprar el 1987 una part de la fàbrica i la va rehabilitar el 2002 com a centre cívic i biblioteca, a més de crear un parc.

Les naus, que pertanyen a la societat Coats Fabra SA --actual nom de l'empresa--, s'han adquirit a la multinacional britànica Coats PLC, la primera productora mundial de fil de cosir industrial i domèstic. Aquesta ha diversificat en els últims anys la seva activitat en la fabricació de pneumàtics, airbags, sabates i matalassos, entre altres productes. Renta Corporación va declinar comentar els detalls de l'operació, però fonts del sector xifren la venda en 30 milions d'euros (5.000 milions de pessetes).

 

La promotora, especialitzada en la compra i la rehabilitació d'edificis i zones urbanes, adquireix 35.500 metres quadrats de sòl edificable que es destinaran a zona verda i, en la seva majoria, a equipaments privats i públics, com jutjats, hospitals, centres educatius o d'altres. No obstant, Renta Corporación està negociant amb l'ajuntament que el 5% d'aquesta superfície, gairebé 2.000 metres quadrats, es pugui destinar a vivenda lliure per rendibilitzar la reordenació urbana de la zona, compresa entre els carrers de Sant Adrià, de Gran de Sant Andreu, de Parellada i de Segre.

JUBILACIONS PACTADES
Un portaveu de CCOO de Catalunya va explicar que l'empresa, que compta ara amb 80 treballadors a Sant Andreu, ha portat a terme processos de jubilacions pactats durant aquests últims anys, encara que sense arribar a presentar expedients de regulació d'ocupació.

l'entrecomillat i la cursiva de la paraula 'barri' són de la WEB STAP
Tornar