Opinions
BCN duplicarà els equipaments per a joves fins al 2015 - Rosa Mari Sanz
El Periódico 21/05/08

• El municipi crearà 27 nous centres i punts d'informació per al col.lectiu.

Tots els districtes de la ciutat tindran casals per a joves, punts d'informació i espais amb programació estable per a grups o entitats. Serà l'any 2015, quan l'Ajuntament de Barcelona hagi finalitzat l'adequació o la construcció de 27 nous equipaments per a usuaris de 12 a 30 anys. Tindrà, llavors, 48 centres per a aquest col.lectiu, davant dels 21 actuals.

Són les previsions del Pla d'Equipaments Juvenils de Barcelona 2008-2015, que compta amb un pressupost inicial (fins al 2011) de 13,9 milions d'euros i que va ser presentat ahir per l'alcalde, Jordi Hereu, i la regidora de Dones i Joventut, Elsa Blasco. Amb aquest pla es dóna per tancat el debat de si era necessari o no crear espais específics per a joves i adolescents o si aquests haurien d'integrar-se en centres intergeneracionals, ja que, segons va explicar Blasco, l'experiència ha demostrat que aquests últims acaben sent utilitzats de forma majoritària per aquells que tenen més temps lliure, o sigui, per jubilats, cosa que pot acabar creant una competència d'interessos. Això, va matisar Hereu, "no significa que no hi hagi diàleg intergeneracional, sinó que els joves necessiten espais propis de reafirmació i participació". Uns equipaments, va augurar, que seran "una gran escola de ciutadania".

 

TRES FUNCIONS
El nou pla defineix, doncs, els models de servei i programes de tres tipus d'equipaments juvenils destinats a la promoció social associativa: els punts d'informació, dels quals es preveu que n'hi hagi 12 el 2015 (n'hi ha cinc en l'actualitat); els casals (que passaran de 7 a 17 i comptaran, tots, amb espais concrets per a adolescents de 12 a 15 anys) i els denominats espais joves (als tres que hi ha se n'hi sumaran nou).

Segons les previsions municipals, la ciutat també disposarà a final de l'execució del projecte de cinc serveis d'informació i assessorament especialitzat en temes com ocupació, vivenda, mobilitat europea i formació acadèmica, així com de dos espais especialitzats per a música i associacionisme.

L'objectiu, va manifestar Blasco, és col.laborar en l'"emancipació" dels joves a través de diferents mecanismes que propiciïn el desenvolupament "dels seus projectes vitals", i en espais "vinculats a la participació i la creativitat".

l'entrecomillat i la cursiva de la paraula 'barri' són de la WEB STAP
l'entrecomillat i la cursiva de la paraula 'barri' són de la WEB STAP
Tornar