Opinions
Barcelona oblida la participaciˇ ciutadana -
El Punt 03/02/08

...els ve´ns de Sant Andreu que formen part de la comissiˇ de participaciˇ per al futur de les naus de Can Fabra
es van trobar de sobte que l'Ajuntament anunciava a so de bombo i platerets que
la nau central serÓ un gran centre de creaciˇ cultural.


Hem assistit en les ˙ltimes setmanes a tres episodis de falta de respecte als processos de participaciˇ ciutadana que ha engegat l'Ajuntament de Barcelona. El primer, la decisiˇ d'aprovar de manera definitiva el pla urbanÝstic Entorns Sagrera, relacionat amb la instalĚlaciˇ del TAV, sense tenir en compte cap ni una de les demandes que li havien anat exposant les entitats del barri en una comissiˇ creada amb aquesta finalitat. La decisiˇ de l'Órea d'Urbanisme va sorprendre els ve´ns. Segons ells, l'Ajuntament els havia assegurat en les diverses reunions que havien mantingut que estudiaria unes quantes de les demandes, per˛ un dia van descobrir que s'havien desestimat.

Poc abans, els ve´ns de Sant Andreu que formen part de la comissiˇ de participaciˇ per al futur de les naus de Can Fabra es van trobar de sobte que l'Ajuntament anunciava a so de bombo i platerets que la nau central serÓ un gran centre de creaciˇ cultural. No Ús pas que hi estiguin en contra, d'aix˛.

 

Per˛ la nit abans d'aquest anunci havien tingut una reuniˇ de treball amb els responsables del districte, van plantejar diversos usos (cap d'ells, aquest), van analitzar pros i contres, i en cap moment els representants de l'Ajuntament no els van dir que la decisiˇ ja estava presa i que es faria p˙blica l'endemÓ.

L'˙ltim episodi l'han viscut aquesta setmana els ve´ns de la Bordeta. S'han integrat en una comissiˇ de participaciˇ sobre el futur de Can Batllˇ. De la decisiˇ de dedicar una nau al museu d'arquitectura estatal, no els en van informar fins al mateix dia que ho deia Carme Chacˇn en la campanya electoral. Tot aix˛ posa en entredit que hi hagi una voluntat de fer participar la societat civil en determinats projectes. Si l'Ajuntament creu en la participaciˇ, estÓ obligat a revisar aquestes maneres de fer, si no vol que al final aquests processos siguin percebuts com una simple formalitat en la qual no creu ning˙.

l'entrecomillat i la cursiva de la paraula 'barri' són de la WEB STAP
l'entrecomillat i la cursiva de la paraula 'barri' són de la WEB STAP
Tornar