Opinions
Els veïns volen escoles al recinte de la Fabra i Coats - V. Mascaró
AVUI 06/02/07

El districte dóna a conèixer els resultats del procés participatiu de ciutadans i entitats.

Ciutadans a títol personal i entitats veïnals i cíviques volen que l'antiga fàbrica de fils Fabra i Coats, situada al districte de Sant Andreu, aculli una escola de música, un espai per a entitats, una escola bressol, habitatge públic i una residència per a la gent gran, a més d'una zona esportiva, un IES i una àmplia zona verda.

El districte va donar a conèixer ahir les demandes ciutadanes per al complex fabril: es van recollir un total de 1.676 aportacions i es van fer 358 propostes diferents durant la consulta celebrada entre el 18 d'octubre i el 30 de novembre passat.

Per la regidora Elsa Blasco, aquesta iniciativa ha tingut "un suport ampli" i algunes propostes coincideixen amb la municipal: un nou institut, un casal de barri, els pisos de lloguer per a joves i una zona verda. Blasco va afegir que dos edificis del complex, que encara no tenen assignació, acolliran algunes de les propostes amb més suport.


 

De moment s'hi faran segur 85 habitatges de lloguer per a joves, ja que la proposta va ser aprovada al ple del 23 de gener. Blasco també va confirmar que el recinte acollirà una institució supramunicipal, tot i que encara no se sap si serà un institut municipal, un museu o una conselleria, tot i que aquesta última opció sembla poc probable.

L'Associació de Veïns de Sant Andreu va destacar la necessitat per al districte d'un centre formatiu, i el Centre d'Estudis Ignasi Iglésias reclama la conservació de les calderes i quadres elèctrics, l'únic vestigi que queda d'arqueologia industrial, però que estan situades en un dels edificis que han d'acollir les propostes veïnals.

La primera actuació que es farà al complex és una plaça pública provisional, on hi havia les cases okupades del carrer Segre. Quan es remodeli el recinte hi anirà una zona verda. La proposta d'usos definitiva del districte es farà aviat i hi haurà un mes per fer les al·legacions.

l'entrecomillat i la cursiva de la paraula 'barri' són de la WEB STAP
l'entrecomillat i la cursiva de la paraula 'barri' són de la WEB STAP
Tornar