Sentència absolutòria
Indymedia 04/09/05

Avui hem pogut conèixer la sentència ABSOLUTÒRIA del judici contra 8 de les 9 persones detingudes en l’acció de contra el tancament de Miniwatt, el mes de març del 2005.

L’altre persona, una noia menor d’edat, també va ser absolta abans de l’estiu per un Jutjat de menors. Així doncs, totes les persones detingudes en l’acció solidària han estat absoltes!

El judici contra els joves solidaris amb Miniwatt queda vist per sentència
Indymedia 17/05/05

Avui ha finalitzat la vista contra els vuit joves detinguts arran del tall de carretera que diverses persones van realitzar el passat 22 de març a la Gran Via de Barcelona. L'acció s'emmarcava en la campanya de solidaritat amb els i les treballadores de Miniwatt, que tenien en perill els seus llocs de treball a causa de la política de deslocalitzacions que duen a terme moltes de les empreses que hi ha instal·lades al nostre país.

Durant la segona part del judici, que s'ha realitzat aquest matí, han declarat els testimonis de la defensa i els acusats. Els advocats dels joves, per la seva banda, han defensat la innocència dels seus clients, i han destacat les contradiccions en les que, segons ells, van caure els diferents agents policials quan van declarar en la primera part del judici. El ministeri fiscal, però, s'ha mantingut en les seves peticions d'un any de presó per tots els joves i ha demanat per un altre dos anys de presó, atès que era reincident, mesura que podria suposar el seu ingrés a presó, ja que té una altra causa pendent.

Després de presentar les conclusions d'ambdues parts, el judici ha quedat vist per sentència. Tant els joves com la defensa s'han mostrat esperançats de que hi hagi una sentència absolutòria, i han tornat a destacar les nombroses 'contradiccions' en les que va caure la fiscalia i els policies que van declarar en la vista.

A la sortida dels jutjats hi havia concentrats desenes de treballadores de Miniwatt. Un membre del comitè d'empresa de la filial de LG-Philips ha agraït a tots ells la seva assistència a la concentració i ha destacat la 'desproporció' de les penes sol·licitades als joves, ja que aquestes accions 'es produeixen amb molta freqüència i mai havia passat res', ha recalcat.

Roda de premsa pel judici
als solidaris i solidàries amb Miniwatt
concentració
dimarts 17 de maig
'05
des
de 2/4 de 10 del matí als
Jutjats de Lluís Companys
'Metro' línia 1 "Arc de Triomf"


2a. part del judici


dijous 28 d'abril a les 12.41 h el judicila concentració
des de les 12 del migdia als
Jutjats de Lluís Companys
el 28 d'abril 2005


tornar
Presenten 500 autoinculpacions
en protesta pel judici als detinguts en un acte contra el tancament de Miniwatt

Els sindicats CGT, Co-bas, Intersindical-CSC, IAC, FTC, el comitè d’empresa de Miniwatt i organitzacions socials com Justícia i Pau i la FAVB han recolzat en roda de premsa els solidaris/es amb Miniwatt que seran jutjats el 28 d’abril amb una demanda fiscal d’un any per cada un.

S’han presentat més de 500 autoinculpacions en el cas.
Assistència a la Roda de Premsa d’avui a les 12.30 al local de la FAVB:
• Arcadi Oliveres; president de Justícia i Pau • Joan Garcia; secretari de la Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB) • Juan Montero; membre del Comitè d’Empresa de Miniwatt • Josep Bel; delegat sindical Telefònica per Co-bas i membre de la Xarxa contra els tancaments i la precarietat • Eva Sánchez, Secretaria General del Comitè Local de Barcelona de la CGT • Diego Rejón, Federació de Metal·lúrgia de la CGT. • Isabel Pallarès, Secretaria Confederal de la Intersindical-CSC • Roser Palol, membre del sindicat IAC • Eduard Lucas, membre de la Federació de Treballadors de Catalunya (FTC). • Ester Costa, advocada del cas, del Col•lectiu Ronda • Jaume Assens, advocat i membre de la Comissió de Defensa dels drets de la persona del Col·legi d’advocats

El passat 22 de març es va realitzar una concentració solidària amb el treballadors de Miniwatt i contra el tancament de l’empresa a la Gran Via de Barcelona. Es va tallar el trànsit en una acció que responia a la crida als moviments socials que havia fet el Comitè d’empresa de Miniwatt i la Xarxa contra els Tancaments. Però la Brigada d’Informació de la policia espanyola, especialitzada en el control dels moviments socials, va reprimir amb un ampli dispositiu policial la protesta, detenint a nou dels participants, que posteriorment van quedar en llibertat amb càrrecs de “desordres públics”.

El proper 28 d’abril els solidaris i solidàries amb Miniwatt seran jutjats. Des de la fiscalia es demana un any de presó per un tall de trànsit, que com a molt pot ser una falta. La desproporcionada demanda fiscal respon a la voluntat de reprimir la solidaritat amb els treballadors en lluita i trencar els llaços que han sorgit entre les reivindicacions de comitès d’empresa, precaris i precàries i moviments socials. S’està reprimint d’una manera desmesurada una acció en demanda d’un futur laboral més digne i contra les polítiques neoliberals que estan desindustrialitzant Catalunya.

Aquesta demanda fiscal aposta per la via repressiva per afrontar el problemes socials que generen les polítiques neoliberals i que ha generat múltiples protestes, talls de carreteres i manifestacions contra els tancaments d’empreses i la precarietat o en defensa del sector agrari i del territori.

Des de la Xarxa contra els tancaments s’ha iniciat una campanya d’autoinculpacions massiva en els fets del 22 de març, que es presentarà públicament en una roda de premsa el proper 26 d’abril. Amb aquesta roda de premsa també es pretén fer visible el suport als encausats i que amplis sectors sindicals, veïnals i socials volen fer públic el seu rebuig a les vies repressives i policials per afrontar les problemàtiques socials. El dia del judici, el 28 d’abril a les 12 hores la Xarxa contra els tancaments i la precarietat ha convocat una concentració als Jutjats de Lluís Companys.


Font: Indymedia

La Xarxa Contra els Tancaments i la Precarietat presentarà més de 500 autoinculpacions en protesta contra el judici a vuit detinguts en una manifestació contra el tancament de la planta de LG-Philips Barayo (antiga Miniwatt). Aquestes inculpacions seran presentades al jutge dijous que ve.

En la concentració, que va tenir lloc el passat 22 de març en la Gran Via de Barcelona, els manifestants van tallar el tràfic i vuit d'ells van ser detinguts acusats de desordres públics, pel que la Fiscalia demana un any de presó.

En una roda de premsa que es va celebrar avui a Barcelona, diferents entitats sindicals, veïnals i socials van protestar contra la "desproporcionada" demanda fiscal i van anunciar una concentració enfront dels Jutjats de Lluís Companys dijous que ve a les 12 hores, en el moment del judici.

Durant l'acte d'avui, els representants socials van manifestar que les detencions i les acusacions de desordres públics "responen a la voluntat de reprimir la solidaritat amb els treballadors en lluita i trencar els llaços que han sorgit entre les reivindicacions del comitè d'empresa i els moviments socials".

L'economista i president de Justícia i Pau, Arcadi Oliveres, va sostenir que el tancament de Miniwattt és "una mostra més d'una forma de capitalisme que té per lema privatitzar els beneficis i socialitzar les pèrdues" i va cridar que "comencem a demanar als països que són destinació de la localització que comencin a millorar les condicions laborals" dels seus treballadors.

Segons Oliveres, els "delinqüents" no són els manifestants que van tallar el tràfic com mesura de protesta, sinó "alguns directors de bancs i coses per l'estil". A més, el president de Justícia i Pau va criticar que aquestes detencions s'assemblen a una "repressió pròpia del franquisme".

El membre del Comitè d'Empresa de Miniwatt Juan Montero, per la seva banda, va assegurar que la deslocalització de Philips mostra "el grau de màxima cruesa del capitalisme" i va sostenir que les detencions es van produir perquè "els preocupa que els joves participin en el moviment obrer". "No poden suportar que els joves s'organitzin per a lluitar contra el sistema capitalista", pel que les autoritats busquen "donar un escarment perquè els joves continuïn passant", va afegir.

Així mateix, Montero va dir que els detinguts "tenen tot el nostre suport" i va considerar que són "un exemple que deu seguir la joventut".

L'advocada dels acusats, Ester Costa, que forma part del Col·lectiu Ronda d'advocats, va criticar la "desproporció" de les acusacions i va argumentar que aquest delicte deuria suposar que la obstaculización de les vies de tràfic "suposin un perill". "En el pitjor dels casos es deuria considerar una falta lleu", va apuntar, ja que "el cort no va suposar cap tipus de perillositat".

A més, Costa va criticar que la instrucció del cas es faci per judici ràpid, que té el "problema" de ser "poc *garantista", ja que "no permet que les persones puguin defensar els seus drets amb l'amplitud dels processos normals".

26 Abril 2005
EUROPA PRESS

Entre les entitats que donen suport als detinguts es troba Justícia i Pau, la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona-FAVB i els sindicats CGT, Intersindical CSC, Intersindical Alternativa de Catalunya-IAC i la Federació de Treballadors de Catalunya-FTC.

Font: Indymedia
Traductor Internostrum
Comunicat de l'Assemblea de suport als i les detingudes per l'acció de solidaritat amb Miniwatt
Solidaritat STAP
barcelona.indymedia.org/newswire/display/166033/index.php
barcelona.indymedia.org/newswire/display/166044/index.php
barcelona.indymedia.org/newswire/display/166048/index.php
WEB STAP - Pàgina Inici
Fòrum STAP
stap21
webstap@sant-andreu.com
Tornar

ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP