ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP
Solidaritat / STAP
...
BOICOT A NESTLÉ
Nestlé reetiqueta 200 tones de llet caducada per distribuir-la a Colòmbia

La policia colombiana va confiscar el 22 de novembre més de vuit mil paquets de llet en pólvores ja caducada, importats per Nestlé, que els reetiquetava amb dates de producció falses. Una dotzena de senadors colombians han portat la denúncia al Senat, que ha aprovat una petició d'investigació a la Fiscalia General. Els senadors, que afirmen que la importació de llet estrangera a Colòmbia arruïna els ramaders del país, acusen la multinacional d'atemptar 'de manera molt greu contra la salut dels infants'.

La notícia és ampliada a VilaWeb Solidaritat, el canal temàtic obert no fa gaire amb la col·laboració del portal OneWorld.

La transnacional Nestlé es troba implicada de fa anys en afers molt polèmics de distribució de llet, sobretot als països pobres. El portal Transnationale.org té aquest dossier sobre les pràctiques de Nestlé.

Durant la dècada dels setanta es va fer públic l’escàndol anomenat ‘baby killers’, quan es va demostrar que la llet en pólvores que transnacionals com Nestlé venien als països del tercer món havia causat la mort de milers d’infants.
Actualment l’organització Baby Milk Action acusa Nestlé de pràctiques fraudulentes. Baby Milk Action té aquesta pàgina sobre les activitats de Nestlé i un ampli dossier amb documents de boicot. S’hi pot signar una petició en línia.
L’OMS calcula que anualment es moren un milió i mig d’infants a tot el món perquè no són alletats per la mare.
VilaWeb
webstap@sant-andreu.com