ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP
Notícies de STAP
què es diu -i qui ho diu-
de Sant Andreu de Palomar

Un altre tràmit administratiu endarrereix més encara les obres de la línia 9 del metro -L. Rahola
El Punt 11/12/05


El govern traurà a informació pública la modificació del traçat d'aquesta línia per Sant Andreu.

Els canvis que s'han de fer en el traçat de la línia 9 a Sant Andreu, per culpa d'uns fonaments que són més profunds del que preveia el projecte, obligaran a endarrerir uns mesos més les obres. I no només per raons tècniques -s'ha de decidir com esquivar l'edifici- sinó també administratives. El govern traurà a informació pública la modificació del traçat d'aquesta línia per Sant Andreu.

Si la tuneladora ja fa prop de dos mesos que està parada per aquest imprevist, el tràmit administratiu implica, com a mínim, un parell de mesos més. Primer, els experts hauran de decidir el nou traçat i després aquest haurà d'estar a exposició pública durant trenta dies perquè els veïns o possibles afectats hi presentin al·legacions. Un cop resoltes, la tuneladora podrà continuar el seu camí.

Tot i que la modificació, per esquivar els fonaments de l'edifici serà probablement menor, des de l'accident del Carmel el govern va amb peus de plom en tot el que té a veure amb projectes de construcció de túnels. Primer, va encarregar una auditoria per a tota la línia 9 que ha obligat a fer diverses modificacions. Després, tots els canvis passen pels tràmits d'informació. Una de les principals deficiències que va revelar la comissió d'investigació del Carmel era, precisament, que els canvis que s'introduïen, sovint sobre la marxa, en els projectes no passaven pels tràmits d'informació pública.

tornar a la pàgina d'aquesta opinió
l'entrecomillat i la cursiva de la paraula 'barri' són de la WEB STAP
Notícies d'activitats a STAP
Tornar
Fòrum STAP
webstap@sant-andreu.com
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP