ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP
Notícies de STAP
què es diu -i qui ho diu-
de Sant Andreu de Palomar

Els esquàters de Can Masdeu reclamen continuar ocupant la masia
per frenar la degradació de l'edifici
- Josue Garcia
El Punt 22/07/05


Durant la vista, van argumentar haver posat fre a la dregadació de la masia gràcies a les obres de millora i per això reclamen
el seu dret a continuar ocupant la casa, ja que l'abandonament podria suposar fins i tot un perill per a les persones.

L'últim litigi obert entre els esquàters de Can Masdeu i els propietaris d'aquesta masia de Nou Barris, la Fundació Hospital de Sant Pau, va quedar ahir vist per a sentència. Les dues associacions formades pels esquàters i que gestionen la finca des del 2001 han denunciat la fundació -que té com a patrons la Generalitat, l'Ajuntament i el bisbat- pel suposat abandonament de la casa catalogada com a patrimoni historicoartístic.

El col·lectiu reclama continuar ocupant la finca i que la fundació els pagui els 40.875 euros invertits en el manteniment bàsic de l'immoble. Durant la segona jornada del judici, el titular del jutjat de primera instància número 36 va projectar un vídeo dels esquàters en què es mostren les activitats socials que duen a terme, la col·laboració amb les entitats del barri i la millora de la masia i els terrenys adjacents.

Arguments contraposats
Els esquàters asseguren que ha quedat demostrat que Can Masdeu feia anys que estava abandonat abans que hi arribessin, basant-se en les declaracions que van fer dimecres historiadors i liders veïnals de la zona.

La seva portaveu, Carme Andreu, va insistir ahir en el fet que si guanyen, els diners aniran a parar a «col·lectius que hagin patit abusos de poder». Durant la vista, van argumentar haver posat fre a la dregadació de la masia gràcies a les obres de millora i per això reclamen el seu dret a continuar ocupant la casa, ja que l'abandonament podria suposar fins i tot un perill per a les persones.

Per la seva banda, la Fundació Hospital Sant Pau negava ahir les acusacions dels esquàters i insistia que la masia mai ha estat abandonada tot i reconèixer que no es duen a terme activitats des del 1977. Segons la fundació, mai ha deixat de fer el manteniment de la finca i denuncia que les obres que ha fet el col·lectiu no són per a un ús públic de la masia. Per acabar, van recordar al jutge que una sentència prèvia ja obliga els esquàters a abandonar la finca, tot i que està en suspens en espera que es resolgui un recurs presentat pels esquàters. Pel que fa a aquest cas, la resolució no se sabrà fins al setembre.



tornar a la pàgina d'aquesta opinió
l'entrecomillat i la cursiva de la paraula 'barri' són de la WEB STAP
Notícies d'activitats a STAP
Tornar
Fòrum STAP
webstap@sant-andreu.com
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP