ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP
Notícies de STAP
què es diu -i qui ho diu-
de Sant Andreu de Palomar

Torre Baró i la Trinitat, els pròxims barris per rehabilitar amb ajuts -
AVUI 19/07/05


Nadal i Clos preveuen més subvencions.

El barri de Torre Baró de Barcelona serà el cinquè de la llista per rehabilitar a la ciutat, de la mitja dotzena que rebran fons del govern en aquest mandat. El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, i l'alcalde de Barcelona, Joan Clos, van presentar ahir els plans de reforma dels dos primers barris que es beneficien dels ajuts: Roquetes i Santa Caterina. L'any 2005 s'ha triat el Poble-sec, i el 2006 podria incloure-s'hi el descartat d'enguany, la Trinitat, i probablement Torre Baró, segons Clos i Nadal. El consistori encara no ha decidit quin serà el sisè barri a rebre els ajuts quadriennals.

El govern finança fins a un màxim del 50% de la rehabilitació de barris. En el cas de Roquetes (5 milions de subvenció) i Santa Caterina (7), els projectes passen per la millora dels equipaments, rehabilitació d'habitatges més degradats, i dinamització del comerç d'aquestes país.

Tot i això, els dos barris tenen una problemàtica i actuacions previstes diferents. Roquetes pateix un dèficit d'equipaments superior a la mitjana de la ciutat. Té una alta densitat d'habitatges (6.315 i 14.813 habitants) i molts d'ells d'autoconstrucció o desenvolupament ràpid durant els anys seixanta. L'arribada d'immigració ha creat tensió en els serveis socials i sanitaris. Bàsicament s'hi rehabilitaran edificis en els carrers de més pendent, es milloraran els accessos a la part alta del barri, ja a tocar de Collserola, amb més autobusos de barri i l'adequació dels carrers més estrets per al recorregut del transport públic.

En canvi, Santa Caterina, a Ciutat Vella, intentarà completar les actuacions urbanístiques al voltant del mercat. S'urbanitzarà el Pou de la Figuera, se subvencionarà la col·locació d'ascensors i s'instal·larà recollida pneumàtica. Al barri hi viuen, oficialment, 150.000 persones en 8.637 pisos, encara que la demografia real resulta més densa.

Els ajuts tenen una aplicació quadriennal, de forma que els últims barris que rebran l'ajut el 2007, probablement Torre Baró i el sisè, desenvoluparan les inversions fins al 2011. L'alcalde Joan Clos va agrair "que per primer cop el govern" aposti per la rehabilitació a Barcelona". En realitat, l'Ajuntament havia sol·licitat un conjunt d'ajuts per als dos barris que fregava els 30 milions. El govern n'ha concedit 12. Els grups municipals de l'oposició han criticat la diferència. CiU recordava les rebaixes a les peticions inicials de Clos. Per la seva banda, el president del grup municipal del PP, Alberto Fernández Díaz, considera que els ajuts del govern a Barcelona, són "una presa de pèl i una estafa".

tornar a la pàgina d'aquesta opinió
l'entrecomillat i la cursiva de la paraula 'barri' són de la WEB STAP
Notícies d'activitats a STAP
Tornar
Fòrum STAP
webstap@sant-andreu.com
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP