ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP
Notícies de STAP
què es diu -i qui ho diu-
de Sant Andreu de Palomar

Clos va garantir a El Corte Inglés l'ampliació a Can Dragó - C.S.
AVUI 01/07/05


...en el document notarial que l'Ajuntament va firmar l'any 2002 per vendre a l'empresa els terrenys s'hi incloïa un apartat en què el consistori es comprometia a "recolzar-ne l'ús comercial fins als 29.000 m2 previstos". Aquell document notarial va ser firmat pel llavors regidor d'Hisenda i Presidència, Ernest Maragall, actualment secretari del govern.

L'Ajuntament de Barcelona va comprometre's a donar suport a l'ampliació del centre comercial d'El Corte Inglés de Can Dragó, malgrat que el pla d'equipaments comercials per a la ciutat ho impedia. El complex comercial de Nou Barris va obrir les portes recentment, amb 18.641 m2 de superfície útil, encara que va construir-ne 29.000, ja que té dos plantes reservades a magatzem.

CiU va denunciar ahir que en el document notarial que l'Ajuntament va firmar l'any 2002 per vendre a l'empresa els terrenys s'hi incloïa un apartat en què el consistori es comprometia a "recolzar-ne l'ús comercial fins als 29.000 m2 previstos". Aquell document notarial va ser firmat pel llavors regidor d'Hisenda i Presidència, Ernest Maragall, actualment secretari del govern. Trias alerta que "no s'ajuda gens el petit comerç amb aquest cas vergonyant i les actuacions de sotamà". La inclusió d'aquesta frase en el contracte va animar l'empresa a construir un centre més gran del que el govern li permetia comercialitzar, encara que, de moment, no l'explota totalment.

En aquest sentit, el diputat de CiU Oriol Pujol va denunciar també que l'avantprojecte de llei d'equipaments comercials permetrà ampliar el centre, segons el primer esborrany enviat pel govern als grups del Parlament. L'avantprojecte podria "obrir o ampliar les llicències comercials" si hi ha prou trama urbana. CiU demanarà el retorn de l'avantprojecte al govern per la seva "indefinició i perquè esquerdarà el teixit comercial".La venda del solar de Renfe-Meridiana al centre comercial va resultar polèmica. L'Ajuntament pretenia fer un complex més gran que el que va permetre el govern de CiU.

El regidor de Comerç, Jordi Portabella (ERC), ja va abstenir-se en la votació del 2002. El tinent d'alcalde recordava ahir que "en el seu moment ja no vam voler aprovar un edifici amb més edificabilitat de la que li corresponia". ERC confia que el govern no permetrà mantenir la superfície comercial actual.

tornar a la pàgina d'aquesta opinió
l'entrecomillat i la cursiva de la paraula 'barri' són de la WEB STAP
Notícies d'activitats a STAP
Tornar
Fòrum STAP
webstap@sant-andreu.com
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP