ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP
Notícies de STAP
què es diu -i qui ho diu-
de Sant Andreu de Palomar

Ja és estiu a Can Dragó -
El Periódico 17/06/05


• El Corte Inglés obre avui el seu nou centre comercial a Nou Barris.
• La façana de vidre de l'edifici permet veure'l des de l'exterior i ofereix una imatge oberta al veïnat.

Al cap d'un any i tres mesos del començament de la construcció, el flamant centre d'El Corte Inglés obre aquest matí les portes als antics terrenys de la Renfe de l'avinguda de la Meridiana, que antigament va ocupar la masia Can Dragó. Es converteix en el cinquè gran magatzem que el gegant espanyol de la distribució té a Barcelona. Per celebrar-ho, la cadena ha organitzat activitats dirigides a tots els públics.

Ubicat al centre lúdic Heron City, un espai per a l'oci en què es poden trobar sales de cine, hotel, pista de bitlles, botigues i altres propostes lúdiques, l'establiment neix amb la intenció de donar servei i atenció als veïns del districte de Nou Barris i la seva àrea d'influència, així com de reforçar el comerç de tota la zona, segons el portaveu de l'empresa Jordi Pintó.

L'edifici és obra de l'arquitecte barceloní Roberto Suso i ha suposat una inversió aproximada de 120 milions d'euros (uns 20.000 milions de pessetes), així com la creació de 660 llocs de treball directes i 250 d'indirectes. Disposa de 92.000 metres quadrats construïts repartits en 12 plantes, quatre dedicades a aparcaments amb una capacitat per a més de 1.000 vehicles (gratuït, per ara), una per a un restaurant i cafeteria, i, de moment, cinc que estan destinades a les vendes.

Perquè encara que disposa d'un ús comercial de 29.000 metres quadrats, només en pot explotar 18.461, els que li permet el Pla Territorial Sectorial d'Equipaments Comercials. Per aquesta raó, les plantes 4 i 5 estaran tancades al públic, a l'espera que la Generalitat revisi aquest pla i concedeixi els permisos pertinents per incrementar la superfície comercial, que El Corte Inglés confia que es produeixi abans de finalitzar l'any. Quan passi això, el centre dedicarà aquestes plantes per oferir productes de la casa (parament, tèxtil i mobles), cosa que de moment no ofereix.

A partir d'avui, aquest nou establiment, que està situat al número 51 del passeig d'Andreu Nin i té tres portes d'accés, ofereix de 10 del matí a 10 de la nit moda, articles per a l'oci, perruqueria, agència de viatges, òptica i un supermercat, on també hi ha el Club del Gourmet.

Molta lluminositat
Una de les particularitats de l'edifici és la seva lluminositat. Arquitectònicament, el disseny destaca per la seva façana de vidre transparent, que canvia de color segons la llum del dia, així com la vista que s'observa de Barcelona des de l'interior de cada una de les seves plantes. En aquest sentit, igual que el renovat centre de la plaça de Francesc Macià, trenca amb l'aparença clàssica dels grans magatzems, tan aliats del formigó.

Com a reclam, la inauguració va acompanyada d'activitats paral.leles. Així, juntament amb l'entrada de l'edifici els grans magatzems han organitzat l'exposició Els millors cotxes de Fórmula 1 de la història, en què es poden veure els cotxes de vuit pilots que en el seu dia van aconseguir el títol mundial, com ara Michael Schumacher, Ayrton Senna i Nelson Piquet. Des d'avui fins al 9 de juliol, el públic pot accedir gratuïtament a aquesta mostra.

Un altre dels actes emmarcats en la inauguració és una exposició fotogràfica dedicada a la transformació urbanística de Nou Barris, aquesta a l'interior de l'edifici. I també hi ha activitats per als més petits. Fins al 27 d'agost, la planta sisena d'El Corte Inglés dedicarà setmanalment una festa monotemàtica als nens.

Els caps de setmana aquesta zona infantil s'ampliarà amb tallers on els més petits podran aprendre a maquillar-se o a confeccionar figures amb globus. I és que la cadena és conscient que moltes famílies han convertit l'anada als centres comercials en una activitat lúdica.

tornar a la pàgina d'aquesta opinió
l'entrecomillat i la cursiva de la paraula 'barri' són de la WEB STAP
Notícies d'activitats a STAP
Tornar
Fòrum STAP
webstap@sant-andreu.com
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP