ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP
Notícies de STAP
què es diu -i qui ho diu-
de Sant Andreu de Palomar

L'Ajuntament de Barcelona edificarà 475 pisos per crear un nucli urbà a Torre Baró - Rosa Díaz
El Punt 21/05/05


El projecte preveu eliminar les cases aïllades de la muntanya.

Comença a agafar forma el que serà el nou centre neuràlgic de Torre Baró. És la primera part d'un projecte que vol eliminar el caos i la dispersió urbana d'aquest barri. L'Ajuntament de Barcelona va presentar en la darrera comissió municipal d'Urbanisme el pla de construcció de 475 pisos, 361 dels quals (un 75%) seran públics. En el mateix projecte, que s'aprovarà en el ple de maig, es defineixen carrers, places i zones esportives.

El nou centre neuràlgic de Torre Baró se situa en el territori delimitat pels carrers Escolapi Càncer i Sant Feliu de Codines, avinguda de Vallbona i plaça dels Eucaliptus. És una zona, de titularitat pública, a tocar de l'estació de ferrocarrils i molt propera a la nova estació de la línia 11 del metro lleuger.

En aquests terrenys, que tenen una superfície aproximada de 70.000 metres quadrats, el Patronat Municipal de l'Habitatge hi construirà 361 habitatges públics (de diferent categoria: especials, concertats, protegits) i autoritzarà la construcció de 113 pisos més per al mercat lliure.

En aquest projecte, al qual precediran algunes obres d'infraestructures (col·lectors, clavegueres i altres), es defineixen les zones verdes, els espais públics, els carrers i una zona esportiva que hi haurà al sector.

El barri de Torre Baró és fruit de l'autoconstrucció de mitjan segle XX. És caòtic i dispers i l'Ajuntament de Barcelona el vol ordenar urbanísticament. La creació d'aquest nou nucli proper als mitjans de transport públic de la zona és un primer pas per començar aquesta reordenació.

El districte de Nou Barris ha explicat que en el futur incentivarà la desocupació de la part més alta del barri, de difícil accessibilitat i endinsada en plena muntanya de Collserola. En una segona fase del projecte caldrà crear nous habitatges per al reallotjament de veïns.

tornar a la pàgina d'aquesta opinió
l'entrecomillat i la cursiva de la paraula 'barri' són de la WEB STAP
Notícies d'activitats a STAP
Tornar
Fòrum STAP
webstap@sant-andreu.com
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP