ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP
Notícies de STAP
què es diu -i qui ho diu-
de Sant Andreu de Palomar

El tribunal accepta les proves dels esquàters de Can Masdeu
i fixa el judici contra els propietaris per al juliol
- M. Bernabé
El Punt 10/05/05


...els esquàters acusen els propietaris d'haver intentat que la masia fos declarada en estat de ruïna,
després d'anys d'abandó, perquè deixés així d'estar catalogda i s'hi pogués fer una actuació urbanística.

El jutge va acceptar ahir les proves aportades pels esquàters de Can Masdeu contra els propietaris de la masia, la Fundació Hospital de Sant Pau, per suposat abandonament de la casa, catalogada com a patrimoni historicoartístic de Barcelona. A més, va fixar el 20 de juliol per a la celebració del judici. Les proves que l'advocat dels esquàters, Jaume Asens, va presentar ahir al jutjat civil de primera instància número 36 van ser unes 200 factures per un import total de 40.874 euros en concepte de les despeses que els esquàters van tenir en la rehabilitació de la casa i el seu entorn, a més de dos informes d'Arquitectes sense Fronteres sobre l'estat de la finca en el moment de ser ocupada el 2001 i tres anys després. El jutge també citarà a declarar l'exregidora de Drets Civils Roser Veciana, la presidenta de la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB), Eva Fernández, i el coordinador de l'associació de veïns i entitats de Nou Barris, Albert Recio.

Per la seva banda, l'advocat de la Fundació Hospital de Sant Pau va aportar factures de suposades despeses de reparació de la finca, i un informe pericial.

Els propietaris de la masia consideren que els esquàters «no han fet cap millora a la casa, sinó desperfectes, perquè van fer obres sense permís, malgrat que és una finca catalogada», segons el seu advocat.

I els esquàters acusen els propietaris d'haver intentat que la masia fos declarada en estat de ruïna, després d'anys d'abandó, perquè deixés així d'estar catalogda i s'hi pogués fer una actuació urbanística.

El jutge també farà un reconeixement pericial de Can Masdeu el 21 de juliol, si ho considera necessari.

tornar a la pàgina d'aquesta opinió
l'entrecomillat i la cursiva de la paraula 'barri' són de la WEB STAP
Notícies d'activitats a STAP
Tornar
Fòrum STAP
webstap@sant-andreu.com
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP