ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP
Notícies de STAP
què es diu -i qui ho diu-
de Sant Andreu de Palomar

Els veïns del Turó de la Peira que encara viuen en hotels tornaran a casa en deu dies - Rosa Díaz
El Punt 06/05/05


El districte de Nou Barris ha iniciat l'enderroc de l'últim bloc de pisos que queda amb aluminosi.

Les famílies del Turó de la Peira que encara viuen en hotels comencen a tornar a casa. Serà una tornada progressiva, ja que les 27 primeres ho faran durant els pròxims deu dies i les 21 restants, durant els pròxims mesos. Els afectats estan signant ja les escriptures dels nous habitatges construïts al carrer Montsant per resoldre el problema de l'aluminosi d'aquest barri. Per a alguns els tràmits són més ràpids, per a altres més lents. Mentrestant, les tasques d'enderroc de l'últim edifici que quedava amb aquesta patologia, l'anomenat bloc P, situat entre els carrers Montsant, Aneto i Montmajor, ja han començat.

Del centenar de famílies del bloc de pisos del carrer Sant Iscle, Montsant i Inca que a principi de gener va desallotjar l'Ajuntament pel risc d'esfondrament, encara avui n'hi ha 48 vivint en hotels. Però ja han començat a fer les maletes per tornar a casa 27 famílies. Les primeres que entre avui i el 19 de maig començaran a habitar els nous pisos construïts per la Generalitat al carrer Montsant, dins del pla de remodelació per eliminar el problema de l'aluminosi. La resta aniran ocupant els nous pisos progressivament, a mesura que vagin solucionant els tràmits i firmant les escriptures dels nous habitatges. El president de l'associació de veïns del Turó de la Peira, Antonio Silva, va comentar ahir que el procés es tanca «amb satisfacció» per a la majoria de veïns.

El regidor de Nou Barris, José Cuervo, va explicar dimecres durant el plenari del consell del districte que l'últim enderroc pendent, el de l'edifici amb aluminosi situat entre els carrers Montsant, Montmajor i Aneto, edifici conegut com illa P, ja ha començat.

En el solar que deixarà lliure aquest enderroc es construirà el darrer edifici del pla de remodelació que es va dissenyar per substituir els blocs amb aluminosi.

Cuervo també va informar, en el plenari, que els treballs del carrer Sant Iscle, durant els quals es va produir una fuita que va obligar a desallotjar d'urgència els veïns, ja estan enllestits. El regidor va comunicar que aquesta nova claveguera entrarà en funcionament en els pròxims dies i que el trànsit de vehicles ha estat restituït parcialment en aquest carrer.

Responsabilitats
El grup de Convergència i Unió (CiU) va demanar durant el plenari responsabilitats del govern del districte, perquè, segons va dir el portaveu d'aquest grup, Eduard Ràmia, l'incident de la claveguera va ser fruit d'una «actuació negligent i imprudent» de l'Ajuntament. Ràmia va detallar que «es feia l'obra sense saber per on passava la claveguera» i va explicar que «un informe tècnic de la concessionària de les clavegueres del gener del 2004 -just un any abans de l'incident- recomanava arreglar-la perquè estava en molt mal estat». «Malgrat això -va sentenciar Ràmia- no es va actuar fins al 2 de juny, es van perdre cinc mesos.»

Cuervo va declinar debatre els aspectes tècnics de l'incident de la claveguera del carrer Sant Iscle «sense la presència dels tècnics que van redactar l'informe».

tornar a la pàgina d'aquesta opinió
l'entrecomillat i la cursiva de la paraula 'barri' són de la WEB STAP
Notícies d'activitats a STAP
Tornar
Fòrum STAP
webstap@sant-andreu.com
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP