ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP
Notícies de STAP
què es diu -i qui ho diu-
de Sant Andreu de Palomar

Nou Barris manté el reforç policial antidroga - Rosa Mari Sanz
El Periódico 04/05/05


• Els veïns dialoguen amb el districte però continuaran les mobilitzacions.

Els veïns del barri de Porta i de la zona de Renfe-Meridiana, a Nou Barris, seguiran tenint reforç policial fins que el districte trobi una solució per a la degradació que suposa la compravenda impune de paperines d'heroïna. Així ho va anunciar ahir el regidor del districte, Josep Ignasi Cuervo, després d'una reunió de més de dues hores en la qual va participar una comissió veïnal. Cuervo també es va comprometre a donar resposta en el termini de tres dies a les actuacions previstes en matèria sanitària, policial i social.

"La Guàrdia Urbana i els Mossos han manifestat el compromís de treballar conjuntament per trobar una solució al problema, i ens han assegurat que es prolongarà la situació de reforç policial tant de temps com sigui possible, encara que hi havia rumors que pensaven suprimir aquest reforç", va explicar ahir Julio Sánchez, president de l'Associació de Veïns Pont del Drac-Renfe Meridiana, la zona més afectada en l'actualitat.

ABAIXAR LA GUÀRDIA
"És molt fàcil que segueixin els controls policials. Això no els costa res, els paguem entre tots. Ja es va veure que, així que van abaixar la guàrdia l'octubre de l'any passat, el problema no va trigar a tornar a aparèixer al barri.

Hem hagut de saltar els veïns amb les nostres úniques armes, els pals, perquè veiessin una altra vegada les orelles al llop", va explicar Laurio Perdiguero, president de l'Associació de Veïns de Porta.

"En el fons ens estan torejant. El problema no és el drogoaddicte que està al carrer, sinó el tràfic de droga, i aquí és per on s'ha d'actuar", va assegurar Perdiguero.

Els veïns van anunciar que continuaran les mobilitzacions. Ahir, un grup de ciutadans es van concentrar a les portes de la seu del districte mentre transcorria la reunió per reivindicar solucions. Aquest vespre tornen a estar convocats, a les set, hora en què està previst que s'iniciï el ple del districte.

Demà tenen previst traslladar les seves queixes a través d'un manifest al Parlament de Catalunya per demanar més suport de tots els grups polítics en la lluita contra la venda de droga a Nou Barris. Si no reben més atenció de les administracions tornaran a iniciar mobilitzacions periòdiques.



tornar a la pàgina d'aquesta opinió
l'entrecomillat i la cursiva de la paraula 'barri' són de la WEB STAP
Notícies d'activitats a STAP
Tornar
Fòrum STAP
webstap@sant-andreu.com
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP