ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP
Notícies de STAP
què es diu -i qui ho diu-
de Sant Andreu de Palomar

L'Ajuntament tria Trinitat Vella i Poble Sec per fer-hi una reforma integral durant el 2006 - F. Santiago
El Punt 03/05/05


És la proposta per a la segona convocatòria de la llei de barris.

Trinitat Vella i Poble Sec. Aquests són els dos barris que l'Ajuntament de Barcelona presentarà a la segona convocatòria de la llei de barris, la llei del govern que permet afrontar una rehabilitació integral dels nuclis urbans de les ciutats de Catalunya que requereixen una atenció especial. El govern municipal hi preveu per al 2006 una inversió de 40 milions d'euros, 20 a cada barri. La Generalitat n'hauria de finançar la meitat.

Aquest any han estat Santa Caterina i Roquetes, i el 2006 tocarà Trinitat Vella, al districte de Sant Andreu, i el nucli antic de Poble Sec, a Sants-Montjuïc. Aquesta és la proposta que defensa l'Ajuntament de Barcelona en la segona convocatòria de la llei de barris que impulsa la Generalitat.

Actuació integral
A Trinitat Vella, el govern municipal proposa seguir amb les actuacions que ja s'estan desenvolupant per «interrompre» el procés de degradació: millora de l'espai públic, rehabilitació d'edificis, millora de l'eficiència energètica, programes de millora social, urbanística i econòmica i supressió de barreres arquitectòniques, entre altres. Tot plegat, una injecció de diners xifrada en 20 milions d'euros. A Trinitat Vella hi ha 2.851 habitatges en una superfície de 15,47 hectàrees i una població de 9.191 habitants. L'altra proposta és Poble Sec, on es vol impulsar un programa global de millora que segueix la mateixa línia que el de Trinitat Vella. La inversió també seria de 20 milions d'euros. En els dos casos, la Generalitat assumiria la meitat de la despesa i la resta, l'Ajuntament. Al Poble Sec hi ha 18.223 habitatges en una superfície de 73,98 hectàrees i una població de 37.091 habitants.


tornar a la pàgina d'aquesta opinió
l'entrecomillat i la cursiva de la paraula 'barri' són de la WEB STAP
Notícies d'activitats a STAP
Tornar
Fòrum STAP
webstap@sant-andreu.com
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP