ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP
Notícies de STAP
què es diu -i qui ho diu-
de Sant Andreu de Palomar

Porta declara la guerra als camells del barri -


Els Mossos expliquen en una assemblea als veïns les seves limitacions per actuar contra la venda de droga al barri.

El centre Porta Sóller es va omplir ahir al vespre de veïns indignats que volien escoltar les explicacions del cap del predesplegament dels Mossos d'Esquadra a Barcelona sobre les actuacions que estan fent per evitar la venda de droga al barri. Des de fa 3 mesos el cos autonòmic ha instal·lat una de les seves dependències al carrer Andreu Nin, al costat mateix d'una de les zones on més droga es ven a Porta, a Renfe-Meridiana.

El cap dels mossos va insistir en què fins al novembre d'enguany no disposaran de competències en seguretat ciutadana, substituïnt la Policia Nacional, i que ara el que estan fent és "conèixer la ciutat de Barcelona, el grau de delinqüència i els carrers, i rebre les inquietuds dels veïns".

La Policia ha dividit Barcelona en 25 zones, de les quals els Mossos en patrullem 11. Fins el 31 d'abril, han estat patrullant per Porta, però ara ho han de fer per altres zones de la ciutat, segons el que determina la Junta de Seguretat de Catalunya.

Els Mossos actuen com a "cos coauxiliar", i ara només s'atenen les trucades al 091. "No tenim unitats d'investigació a la ciutat de Barcelona, ni unitats especials. Les tenim, però els acords no ens permeten que aquestes intervinguin, perquè no som els titulars de la seguretat ciutadana", va explicar a l'assemblea Josep Saumell, cap de predesplegament dels Mossos d'Esquadra.

Les explicacions no van convèncer a la majoria de veïns, que exigien que els Mossos actuessin contra els venedors de droga, coneguts a tot el barri. El cap dels mossos va dir que comprenia les queixes de la gent, però que era un tema molt complexe. "Quan es du a terme la transacció (compra-venda de droga) i la Policia no ho veu, hi ha poca cosa a fer. Es pot intervenir sobre el portador de la sustància estupefaent però no sobre el pressumpte venedor si no es pot constatar que hi hagut aquest intercanvi".

A l'assemblea molts veïns es van queixar de les cases que han quedat a mig enderrocar afectades pel Peri de Porta, entre el carrer de Casas i Amigó i la plaça Sóller. Des d'una d'aquestes vivendes mig derruïdes, segons els veïns, es distribueix droga i per això exigeixen que s'acabin de tirar a terra. Després de l'assemblea, els veïns van sortir a manifestar-se i van fer dos talls de trànsit, a l'altura de Fabra i Puig amb Virrei Amat, i després a la cruïlla a Arnau d'Oms.

Avui, una comissió veïnal es reuneix amb el regidor del Districte i s'ha convocat una concentració a la Seu de Districte per fer pressió. Dijous vinent, una altra comissió de veïns traslladarà les seves queixes, a través d'un manifest, al Parlament de Catalunya, per demanar més suport de tots els grups polítics en la lluita contra la venda de droga. Si no reben més atenció de les administracions tornaran a començar mobilitzacions periòdiques.

tornar a la pàgina d'aquesta opinió
l'entrecomillat i la cursiva de la paraula 'barri' són de la WEB STAP
Notícies d'activitats a STAP
Tornar
Fòrum STAP
webstap@sant-andreu.com
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP