ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP
Notícies de STAP
què es diu -i qui ho diu-
de Sant Andreu de Palomar

Els Mossos troben un forat al clavegueram de Barcelona
causat probablement per un vessament tòxic
- Ivan Vila
El Punt 29/04/05


...residus tòxics enterrats al subsòl d'Indústries Garcia,
una empresa de xapa i galvanització d'automòbils situada a la zona industrial de Baró de Viver...

Els Mossos d'Esquadra han trobat indicis d'un suposat abocament il·legal de residus tòxics al clavegueram de Barcelona. La policia va descobrir el 12 d'abril passat diversos dipòsits que podrien contenir residus tòxics enterrats al subsòl d'Indústries Garcia, una empresa de xapa i galvanització d'automòbils situada a la zona industrial de Baró de Viver, a la frontera de Barcelona amb Sant Adrià de Besòs.

La descoberta es va fer arran de la denúncia d'un extreballador de l'empresa, i els bidons estan sent analitzats per l'Agència Catalana de Residus. Abans-d'ahir, els Mossos van inspeccionar el clavegueram de l'entorn de la fàbrica a instàncies del jutjat d'instrucció número 28 de Barcelona -que assumeix la investigació per un suposat delicte contra el medi ambient- per determinar si, a més de l'emmagatzament il·legal, s'havien produït abocaments a les clavegueres.

Durant la inspecció, els agents van trobar un forat a la paret de formigó de la xarxa d'uns cinc metres cúbics, suposadament produït per l'acció corrosiva d'agents químics. Les mostres recollides han estat enviades a l'Instituto Nacional de Toxicología per determinar-ne la naturalesa. Segons un portaveu dels Mossos d'Esquadra, les probabilitats que l'abocament provingui d'Indústries Garcia «són gairebé del 100%», perquè el forat s'ha fet just al davant del desguàs de l'empresa i «no hi ha cap més empresa a l'entorn» que hagi pogut abocar materials corrosius.

L'advocat de l'empresa, Miguel Capuz, va precisar que l'empresa havia deixat de fer abocaments de qualsevol mena el 30 d'agost passat i que, en qualsevol cas, els vessaments havien passat tots els controls pertinents sense problemes.

tornar a la pàgina d'aquesta opinió
l'entrecomillat i la cursiva de la paraula 'barri' són de la WEB STAP
Notícies d'activitats a STAP
Tornar
Fòrum STAP
webstap@sant-andreu.com
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP