ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP
Notícies de STAP
què es diu -i qui ho diu-
de Sant Andreu de Palomar

La tuneladora avariada de la L-9 ja funciona - Xavier Hoste
El Periódico 15/04/05


• La màquina es va haver de reparar al fer-se malbé els mecanismes de tall.

Després de vuit mesos d'interrupció per una avaria en els mecanismes de tall, la tuneladora que treballa en la perforació del túnel de la línia 9 del metro, en el tram del subsòl del barri del Bon Pastor, va reiniciar ahir els treballs. De moment, segons va certificar el departament d'Obres Públiques, la màquina funciona en fase de proves per evitar l'aparició de més contratemps.

L'avaria a la màquina es va produir el mes d'agost del 2004, al tram entre Gorg (Badalona) i la Sagrera, quan va trobar, inesperadament, un terreny més granític i dur del que estava previst, amb pedres molt abrasives, que van fer malbé els discos de la tuneladora. La reparació de les fulles de tall va resultar complicada i va requerir obrir un pou des de la superfície fins a la capçalera de la màquina.

FINALS DEL 2007
Amb un diàmetre de 12,06 metres, una longitud de 90 metres i un pes de 2.300 tones, la tuneladora havia recorregut 1.950 metres fins al punt de Bon Pastor, després d'iniciar el recorregut a la Salut, travessar el barri de Llefià --on va perforar a una profunditat de 50 metres-- i seguir cap a Santa Coloma, travessant el riu Besòs. El traçat ha de finalitzar a la Sagrera, ara amb la previsió de poder inaugurar- se a finals del 2007.

L'altra tuneladora de la línia 9, que excava a Can Zam (Santa Coloma) per connectar també amb l'estació Sagrera-Meridiana, ha anat avançant a millor ritme, encara que també es va haver de parar per una imprevista riera subterrània.

tornar a la pàgina d'aquesta opinió
l'entrecomillat i la cursiva de la paraula 'barri' són de la WEB STAP
Notícies d'activitats a STAP
Tornar
Fòrum STAP
webstap@sant-andreu.com
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP