ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP
Notícies de STAP
què es diu -i qui ho diu-
de Sant Andreu de Palomar

Els Mossos no creuen que els residus trobats ahir en una empresa hagin afectat els treballadors
El Periódico 06/04/05


Els productes tòxics que els Mossos d'Esquadra van trobar ahir enterrats en una empresa
del polígon industrial del Besòs ocupen una superfície d'entre 30 i 50 metres cúbics...

Els productes tòxics que els Mossos d'Esquadra van trobar ahir enterrats en una empresa del polígon industrial del Besòs ocupen una superfície d'entre 30 i 50 metres cúbics, encara que el seu impacte sobre els treballadors de la fàbrica és "mínim", ja que estaven coberts amb formigó.

El subinspector de la unitat central de Medi Ambient dels Mossos d'Esquadra, Albert Bastida, ha explicat que els productes, que en principi semblen residus d'àcid nítric, àcid sulfúric, sosa càustica, resines i cobalt, entre altres, estaven enterrats en diferents punts del subsòl de la nau, on continuen a l'espera dels resultats de les anàlisis que determinaran quin tractament s'ha de donar a cada un.

Els Mossos van entrar ahir a primera hora del matí amb una ordre judicial a la nau, situada al número 8 del carrer Caracas, al barri de Baró de Viver, utilitzant una màquina excavadora dotada amb una pala trepant que va anar foradant el terra per buscar els dipòsits clandestins amb productes contaminants que, segons la denúncia d'un exempleat de la fàbrica, estaven allà enterrats en bidons.

Abocaments al Besòs
La policia catalana està investigant si els responsables de l'empresa han abocat directament part dels residus al riu Besòs, com ha denunciat el mateix extreballador.

L'empresa on s'han trobat aquests materials es dedica actualment a l'estampació, encara que fa uns anys compartia aquesta activitat amb la de xapa i galvanitzats de l'automòbil, que requereix de la utilització de productes com cianur, crom o clor.

tornar a la pàgina d'aquesta opinió
l'entrecomillat i la cursiva de la paraula 'barri' són de la WEB STAP
Notícies d'activitats a STAP
Tornar
Fòrum STAP
webstap@sant-andreu.com
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP