ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP
Notícies de STAP
què es diu -i qui ho diu-
de Sant Andreu de Palomar
Interrogats dos paletes per quedar-se monedes d'or antigues -
El Periódico 26/03/05


PATRIMONI HISTÒRIC
... a les obres de canalització del 'barri' de Sant Andreu, concretament al carrer del Palomar
.

El Cos Nacional de Policia va recuperar dilluns passat una col.lecció de 87 monedes d'or i plata dels segles XVIII i XIX, algunes valorades en 6.000 euros, que un paleta va trobar l'agost de l'any passat en unes obres de canalització a Sant Andreu i que es va repartir amb un company. Els dos treballadors van ser interrogats arran de la denúncia d'un d'ells, va informar la policia. El primer paleta va trobar les monedes, amb data d'encunyació compresa entre el 1774 i el 1805, en una olla de fang enterrada, i les va repartir amb un altre treballador. Al cap d'un temps, però, va considerar que la divisió no havia estat justa i li va demanar que li tornés part del "tresor".

Davant la negativa del seu company a fer-ho, el paleta que les havia trobat va presentar una denúncia, arran de la qual es va obrir una investigació policial que va permetre recuperar les 87 peces d'or i plata.

GRAN QUALITAT
La policia va requisar les monedes, ja que es considera que formen part del patrimoni històric nacional. Tot i que encara no s'ha fet un estudi de les monedes, especialistes en numismàtica van assenyalar que són de gran qualitat i que el seu valor oscil.la entre els 100 i els 6.000 euros per moneda (58 peces valen entre 600 i 6.000 euros i 29, entre 100 i 1.300 euros).

La policia manté oberta la investigació i, per aclarir si es poden recuperar més monedes a la zona, interrogarà els operaris que l'agost de l'any passat van treballar a les obres de canalització del 'barri' de Sant Andreu, concretament al carrer del Palomar.

tornar a la pàgina d'aquesta opinió
l'entrecomillat i la cursiva de la paraula 'barri' són de la WEB STAP
Notícies d'activitats a STAP
Tornar
Fòrum STAP
webstap@sant-andreu.com
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP